Batman Superman ellen: Batman nem álmodott

0 613

A Batman Superman ellen egyik legfontosabb részét képezik a többek által Batman lázálmának nevezett víziók, amely a közvélemény – így szerzőtársam safrany szerint is – szerint arra szolgáltak, hogy jobban megismerjük a Batman belsejében kavargó Superman ellenes érzéseket. Hát qrvára nem így van, igaz ennek felismeréséhez keményvonalas DC-rajongónak kell lenni.

sam_r3_v11c6_151015_15mj_g_r709f.278306.tif

Mit keres Batman a sivatagban?

Amit Batman az álmában lát az valójában egy alternatív valóság, Szóval a sivatagi, fogságba ejtett Batman, a Supermanhez hű katonák, az a fura világ mind-mind nem álom, hanem egy másik világ, ha úgy tetszik Föld-2. Ez valószínűleg az a világ, amelyben meghal Lois és ettől gyilkológéppé válik Superman. Erre akarta figyelmeztetni abban a bizonyos álomjelenetben – az időt és teret utazó – Flash Bruce Wayne-t, de közben rájött, hogy rossz időpontra utazott vissza. Viszont az való igaz, hogy ezeket a víziókat Bruce álomként élte meg, mivel pont beleillett az ő nézetébe, hogy szerinte Superman egy hidegvérű gyilkos.

flashpoint11

Micsoda? Alternatív valóság? Időutazás?

Ha nézi valaki a The Flash sorozatot nem ismeretlen számára a multiverzum kifejezés, vagy éppen az időutazás. A mozinézők majd 2018-ban tapasztalják meg, hogy mi mindenre képes a világ leggyorsabb embere, de maradjunk annyiban, hogy Flash, vagyis Villám nem csak rohadt gyorsan tud futni, de képes időt utazni, vagy ellátogatni párhuzamos világokba. Ezzel persze különböző paradoxonokat okoz, de erről majd a maga idejében.

Superman megöli Loist

Superman megöli Loist? Mi van?

Az Injustice-ban Lois gyermeket vár Clark Kenttől. Joker megtudja ezt és elrabolja Loist, hogy “kiszedje belőle” a gyereket. Superman persze Lois megmentésére indul, azonban beszívja Madárijesztő hallucinációt okozó gázát (igen, pont olyat amit a Batman: Kezdődikben is feltűnik) és elkezd hallucinálni. Természetesen legnagyobb félelmét, Végítéletet halucinálja be magának (az a fura CGI pusztító a Batman Superman ellen végén). Superman felrepül Végítélettel az űrbe és ott megöli őt, csak hát valójában az nem Végítélet, hanem Lois akit a karjaiban tart, vagyis saját kezével öli meg a szerelmét. Superman miután kitisztul ezt nem tudja feldolgozni és hatalmas pusztításba kezd…

Injustice Superman

Szóval, ha minden igaz a DC keménymagnak ezzel a történettel, vagy ennek felvezetésével kívánt üzenni Zack Snyder és csapata, vagyis ismétlem, semmiféle kósza álomról nincs, szó, ez egy nagyon tudatos és nagyon intelligens megoldása volt az univerzumépítésnek, csak komoly háttértudás szükségeltetik ahhoz, hogy ezt észrevegyük.