Beindult a kaszaszezon: a Limitless sorozat sem úszta meg

1 592

Oké, szubjektív a dolog, de nálunk messze a Csúcshatás mozifilm oldalhajtásaként megvalósult Limitless sorozat volt az évad legjobb országos újonc, hiszen néhány epizód után teljesen elborultak a sorozat készítői és változatosabbnál változatosabb részekkel álltak elő, amelyek közül nem is egy sírva röhögős volt. Bár a nézőket nem igazán tudta megtartani, de szerintem (a letöltésekből ítélve) komoly nemzetközi sikert érhetett volna el hosszabb távon a sorozat, de sajnos pont úgy járt (ahogy azt meg is jósoltuk), mint a tavaly a szintén a szívünkhöz nőtt Forever sorozat is.

Ahogy a Forever sorozat kaszája után, úgy a CBS által elkaszált Limitless kapcsán is azonnal felmerült, hogy azt egy másik televíziós csatornán folytassák, ami iparági források szerint eléggé bonyolult lesz, de már megkezdődtek a tárgyalások.

Nem csak a Limitless-fanok dőltek a kardjukba a napokban, hiszen ahogy korábban hírt adtunk róla, a Bosszúállók tévés univerzuma nemhogy nem bővül, de szűkül, sőt több tucat sorozatot ért utól a kaszagépezet.

A CBS a Limitless mellett nem kért új évadot a CSI: Cyberből, ami így 2 évad után véget ér.

A The CW elkaszálta a nemrég indult Containment című sorozatát.

Az ABC nem kért 5. évadot a Nashville-ből; nem rendelte be a 2. évadot a nemrég indult The Family című sorozatból; 8 évad után véget vet a Castlenek; az évadközi reboot ellenre kaszát kapnak a Muppetek; nem lesz 3. évada a Galavantnak (ami egyébként bizonyos értelemben mégis tovább él).

A FOX elkaszálta a The Grinder, a Second Chance és a Grandfathered című újoncokat, amihez ha hozzávesszük, hogy a Minority Reportot már korábban elkaszálta, akkor kijelenthető nagyon pocsékul rendeltek be a tavalyi upfronts idején.

Az MTV elkaszálta a Faking It (Simlis spinék) című sorozatát, amiből így nem lesz 4. évad.

Az NBC elkaszálta a Game of Silence, a Telenovela, a Heartbeat és a Crowded című sorozatot – hozzátesszük mind újonc volt és nem lesz újabb évada az Undateable-nek sem.

A Showtime kaszálta a House of Liest, vagyis nem lesz 6. évad.

A Freeform nem kér újabb évadot a Recovery Roadból.