Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Benedict Cumberbatch a magánéletben is hősködött kicsit

Benedict Cumberbatch, a Sherlock című sorozatban játszott szerepéről és vidraszerű tekintetéről ismert világhírű 41 éves brit színész a valóságban is egy hős.

0

A Doctor Strange szerepével a lábát a mozikban is megvető színész kész volt kiszállni az Uberből, amiben a feleségével utazott, hogy lefegyverezzen négy embert, akik ki akartak rabolni egy biciklis futárt a nyílt utcán. Mindez ikonikus helyszínen, Sherlock Holmes fiktív otthonában, a londoni Baker Streeten történt. 

A négy támadó ütni kezdte a biciklis futárt, még egy üveget is vágtak a fejéhez, Cumberbatch ekkor lépett közbe. Őt is próbálták leteríteni, de ő elhárította a támadásokat. A huligánok ezután elmenekültek, és egyelőre nem kapták el őket.

„A biciklis futár szerencsés, Benedict egy szuperhős”

– mondta Manuel Dias, az Uber-sofőr.

A sofőr visszaemlékezése szerint amikor a kocsiból meglátták, hogy négy ember ver egy ötödiket, Cumberbatch kipattant az autóból, azt kiáltotta, hogy “engedjétek el!” és a tett helyszínére futott. A sofőr csak ezután ismerte fel, hogy két világsztár ül a kocsijában: Benedict Cumberbatch és a felesége, Sophie Hunter.

„Annyira szürreális volt az egész. Sherlock Holmes itt küzdött négy támadóval csak egy sarokra a Baker Streettől” – emlékezett vissza a sofőr.

Miután sikerült elüldözni a támadókat, Cumberbatch megkérdezte a futárt, hogy van. A futár azt felelte, “megvagyok”, mire a színész átöltelte őt.

Hogy miért szállt ki a kocsiból egy világhírű színész, akinek a megélhetése múlik a testi épségén? A szűkszavú, szerény Cumberbatch csak ennyivel indokolta: muszáj volt. 

A színészt mostanság a Patrick Melrose címet viselő, alsó hangon zseniális sorozatban láthatjuk.

Patrick Melrose kritika 1 x 01/02

Innen 444
Share This