Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

BLACK SUMMER – Készül a Z NATION testvérsorozata, ráadásul a Netflixre!

A The Walking Deadből kiszeretett rajongók szépen lassan átpártolnak az 5 évad után is baromi szórakoztató Z Nationre. És most majd a Black Summerre is.

0

Pár éve még gondoltuk volna, hogy a Z Nation (itthon Z, mint Zombik) paródiasorozatból szépen lassan popkult jelenséggé növi ki magát.

De ez történt, hiszen miközben a The Walking Dead évadról évadra szállította a gyenge részeket (és itt nem csak a történet alakulásáról van szó, hanem a szeméttelep tetején álló Rick és a jelenetbe szinte belógó vetítővászon kapcsolatáról), addig a Z Nation ugyanaz a feelgood ökörség maradt, sokkal érdekesebb történetszálakkal és inkább fejlődő, mint romló minőséggel.

Nem csoda hát, hogy a Netflix is felfigyelt a szériára, amely meg is állapodott a Z Nationt eredetileg műsorára tűző SyFy csatornával, aminek a következmény egy Black Summer (Fekete nyár) címet viselő széria lesz, amelyet a Z Nation alkotói, Karl Schaefer és John Hyams készítenek el a szolgáltatónak.

Az egyelőre 8 részre berendelt szériában egy anya (Jaime King – Véres Valentin 3D, Sin City – A bűn városa, Hart of Dixie) néhány bevándorló társaságában az egész USA-t tűvé teszi, hogy megtalálja az apokalipszisben elveszett lányát – és ennek érdekében a legbrutálisabb döntéseket is képes meghozni.

A Black Summer, vagyis a Fekete Nyár, mint esemény először a Z Nation első évadának második részében bukkan fel, de a későbbi epizódokban is komoly szerepet kap. Ez volt ugyanis az apokalipszis legkeményebb nyara, amely során olyan erőforrás hiánytól szenvedtek a túlélők, hogy a kannibalizmustól sem riadtak vissza.

Érdekesség, hogy a Black Summert egyelőre drámasorozatként hirdetik, szó sincs arról, hogy a Z Nation humorosabb, merészebb oldaláról közelítené meg az eseményeket.

Share This