Box office: Erősen kezdett a Batman Superman ellen

0 237

A szerdai premier után pénteken további 17 országban mutatták be a Batman Superman ellen: Az Igazság Hajnala címet viselő szuperhősmozit és az előzetes box office jelentések szerint a negatív kritikák ellenére kimagaslóan teljesít Zack Snyder szuperhősvíziója (a mi kritikánk itt olvasható).

Szerda óta mostanáig mintegy 220 millió dollárt gyűjtött a film, pedig ebben már a kínai bevétel (3 millió dollár)is benne van, ami ugye az USA után a második legnagyobb filmes piacnak tekinthető. Az ázsiai országban egyébként minden idők 6. legjobb premierjét produkálta a film – már a hollywoodi filmeket tekintve.

A Forbes szerint Indiában, Tajvanon és Japánban is kimagaslóan teljesített a film az első napokban, de Mexikóban (9 millió dollár), Brazíliában (6,6 millió), Ausztráliában (7,4 millió), Oroszországban (3,6), Olaszországban, Spanyolországban, Franciaországban és Németországban is sikeres volt a premier. A felsorolt európai államokban országonként szinte mindenhol 3-4 millió dollárt keresett a film, sőt a németeknél még az 5 milliót is meghaladta a bevétel. A gond nem a nemzetközi mozikkal van, hanem az USA premierrel, legalábbis az előzetes adatok alapján hazájában nem képes kasszát robbantani Batman és Superman küzdelme. Bár az izraeli adatokról egyelőre még nem érkezett pontos infó, az biztosra vehető, hogy a Csodanőt alakító Gal Gadot miatt itt is jól fog futni a film.

A box office jósok a kétnapos eredmények látva egyébként nem tartják lehetetlennek, hogy a film akár 350 millió dollárt is összeszedjen a első hétvégéjén.