Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Brutális mennyiségű saját tartalom jön 2018-ban a Netflixre

A Netflixen a tervek szerint elképesztő mennyiségű tartalom fog megjelenni 2018-ban, összesen nagyjából 700 filmre és sorozatra számíthatunk.

0

A Netflix pénzügyi igazgatója, David Wells a Morgan Stanley technológiai és médiakonferenciáján beszélt a cége idei évéről, ami páratlanul mozgalmasnak ígérkezik.

Az óriásvállalat 2018-ban 8 milliárd dollárt szán a tartalmai beszerzésére és gyártására, az előfizetők összesen körülbelül 700 film és sorozat közül válogathatnak – ebből nagyjából 80 saját gyártású produkció már az Egyesült Államokon kívülről érkezik, folytatják például a német Dark-ot is, de a skandináv sorozatok irányába is elindultak.

Természetesen egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a saját gyártásra, de Wells szerint nem ez a lényeg: “Az embereket nem érdekli, hogy honnan jönnek a történetek. Mi arra törekszünk, hogy nálunk találják meg a legjobb tartalmakat, de nem feltétlenül kell azokat magunknak készítenünk” – mondta utalva az End of The Fucking Worldre vagy éppen a Travelersre, hozzátéve, hogy folyamatosan növelnék a produkciók számát, nincs számukra felső határ.

A Netflix nemrég ismételten a figyelem középpontjába került, hiszen egy váratlan húzással a Super Bowl napján elérhetővé tették a The Cloverfield Paradox című filmet, majd a napokban bemutatták Duncan Jones Mute című filmjét, de ide jön az Expedíció, a Jared Leto főszereplésével készült The Outsider címet viselő jakuzás film is.

Sorozatok terén sem állnak rosszul, hiszen nemrég mutatták be az Altered Carbont és a The Killing alkotójának új sorozatát, a Seven Secondst, érkezik majd az Innocents és a Lost in Space is. Persze itt sem állnak le ennyivel, nemrég szerződtették például Ryan Murphyt is, éppen a sorozatos tartalmaik fejlesztése érdekében.

A Netflixnek 2017-ben már 117,6 millió előfizetője volt, de Wells szerint ez még mindig nem elegendő a 700 milliós világpiachoz képest, Kínát leszámítva ugyanis nagyjából ennyien használnak szélessávú internetet.

Share This