Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

BÚÉK – Itt a TELJESEN IDEGENEK magyar verziója

Már az előzetesből lejön, hogy nem sikerül visszaadni az eredeti hangulatát, de legalább ilyen is lesz.

0

2016-ban hódította meg a világot, egy nulla költségvetésű olasz film, a Perfetti sconosciuti, vagy magyar keresztségben a Teljesen idegenek.

A siker akkora volt, hogy tíz nemzet is elkészítette a saját változatát a filmből, idén év végén pedig a magyar verzióját is láthatjuk Paolo Genovese filmjének.

A BÚÉK című filmet Goda Krisztina, a Csak szex és más semmi rendezője készíti el, vagyis ennyiből már be is lehet lőni, hogy milyen a magyar mozikban ezerszer használt és annál is többször megbukott sallangoktól nem mentes lesz a film, de persze adjunk neki egy esélyt, különösen akkor, ha nem láttuk az eredetit – bár sokkal inkább ennek a megnézését ajánljuk.

A film egyébként egy baráti társaságról szól, akik összejönnek egy közös vacsorára és vacsora közben úgy döntenek, hogy minden telefonhívást kihangosítanak, minden bejövő üzenetet hangosan felolvasnak stb., aminek hatására szépen lassan leolvad a máz és kiderül nem is ismerik egymást annyira, mint azt gondolták, de minimum súlyos titkaik vannak.

A film főszereplői közt Lengyel Tamás, Törőcsik Franciska, Bata Éva, Szávai Viktória, Hevér Gábor, Elek Ferenc és Mészáros Béla nevébe futhatunk bele, még producerként Geszti Péter van a film mögött, ami nyilván a filmben felcsendülő slágerek miatt lesz fontos.

A BÚÉK december 6-án kerül a mozikba.

Share This