Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

‘Captain Marvel’ – Ronda Rousey lehet a Marvel női szuperhőse

1

Bár premierdátuma (2018 november 2.) már van a Captain Marvel című mozifilmnek, a pletykák ellenére még mindig nem sikerült megtalálni azt a színésznőt aki megszemélyesítheti Mrs. Marvelt.

A hírek szerint nem arról van szó, hogy Mrs. Marvel nem hiányozhat Captain Marvel oldaláról, hanem Mrs. Marvel és Captain Marvel egy és ugyanazon személy lesz a mozifilmben (is).

(Carol Danvers 1968-ban mutatkozott be a képregényekben, 1977-től Ms. Marvelként emlegették, hiszen ő volt a kree fajhoz tartozó Shazam, vagy ha úgy tetszik Marvel kapitány szerelme, és 35 évvel később Mrs. Marvel már maga volt Marvel kapitány…)

Az elmúlt hónapokban több nevet is bedobtak a sajtóba, az egyik ilyen A holnap határával berobbant Emily Blunt, aki sokak szerint kiválóan tudná alakítani a Marvel badass szuperhősét. Aztán bedobták Angelina Jolie nevét, mint lehetséges rendezőt és bedobták mellé Charlize Theron nevét is, mint főszereplőt (igaz persze az akkor nagyon hájpolt Mad Max: A harag útja idején volt.) De beszéltek Jessica Chastainról is, akit mi finoman szólva is imádunk, de nem igazán tudnánk elképzelni a szerepben.

Aztán ott vannak azok, akik csakis olyan eyecandy színésznőt tudnak elképzelni a szerepben, így például  Chuck Dexterben és 24-ben is felbukkant jónőjét, Yvonne Strahovskit és meg kell hagyni többek közt ezzel a plakáttal már lehetne is menni korteskedni a stúdiónál.

A napokban viszont a Marvel univerzum két legendája, a Phil Coulsont alakító Clark Gregg és  a Marvel nyugalmazott (és minden Marvel produkcióban feltűnő) elnöke, Stan Lee is elkezdett korteskedni és nem kisebb nevet dobtak be a sajtóba, mint a ketrecharcos Ronda Rousey-ét, aki a Halálos iramban 7-ben és a A feláldozhatók 3-ban is feltűnt, és akiről életrajzi film is készülhet hamarosan.

Na ja, a tökös Carol Danvers szerepére ki más lehetne alkalmasabb mint a világ jelenleg talán legtökösebb nője, aki a napokban maga is elmondta, hogy szívesen eljátszaná a karaktert. Az időzítés persze tökéletes, Rousey népszerűsége éppen a napokban döntöget csúcsokat, de ennek miértjéről kicsit lentebb írunk.

Szóval a fenti kijelentéssel Rousey kicsit mintha nyomást gyakorolna a stúdióra, amit most rajongók ezrei bombáznak levelekkel. Az viszont, hogy a Marvel univerzum tagjai is szót emelnek mellett könnyen azt jelentheti, hogy a stúdió beadja a derekát…

A Ronda Rousey-jelenség

A legutóbb a Törtetők-mozifilmben önmagát alakító sportolónő nem véletlenül van mindenhol ott. Legutóbb egy hete mindössze 34 másodperc alatt ütötte ki legutóbbi kihívóját, a brazil Bethe Correiát, de márciusban például 14 másodpercig bírta az ellenfele.

https://www.youtube.com/watch?v=Ho8PtBpWsOQ

Sportolói szempontból nem kicsit megsüvegelendő teljesítmény, de Rousey-ra nem csak ezért gerjed a közösségi média, hanem mert többek közt mi is  izgalommal követjük a Floyd Mayweatherrel vívott szócsatáját, ami abból ered, hogy egyszer megjegyezte nem tetszik neki, ahogy Floyd a nőkkel bánik, erre válaszul mindössze annyit mondott Mayweather, hogy azt se tudja ki az a Ronda Rousey…

A héten az MMA-s szépség elnyerte az Év harcosa díjat, többek között Floyd Mayweathert megelőzve. A díj átvételét követően azt mondta: ?Szeretném látni Mayweather arcát most, hogy legyőzte egy nő.?

Mayweather persze nem volt rest, szinte azonnal válaszolt.

?Szeretném látni, hogy bármelyik MMA-harcos vagy ökölvívó 300 millió dollárt keres 36 perc alatt. Ha megcsinálta, akkor hívjon fel telefonon ? mondta az amerikai bokszoló, majd hozzátette ? “Régebben még fogalmam sem volt, ki az a Ronda Rousey, ez biztosan idegesítette őt. Mindenesetre szeretnék gratulálni neki és az egész UFC-nek az elismeréshez, fantasztikus munkát végeztek. Én meg már úgyis elnyertem hatszor vagy hétszer ezt a díjat…?

Rousey ezúttal nem ment bele a vitába, nem kezdett el egyenjogúságról meg hasonlókról papolni,  mindössze annyit mondott, hogy Mayweather négyszer annyi meccsen küzdött mint ő, evidens, hogy mostanra Mayweather többet keres egy-egy meccsel.

Persze az egészben a lényeg, hogy a 28 éves sportolónő népszerűsége az egekben van, a Marvel a jelenlegi helyzetben pedig nagyon jó vásárt csinálna vele, ha behúzná a saját univerzumába, persze 2018 még nagyon messze van, így az is lehet, hogy még jócskán kivárnak a döntéssel a stúdiónál.

https://instagram.com/p/6FmoVFhEad/

Share This