Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

CASTLE ROCK – Íme Stephen King és J.J. Abrams újabb sorozata

0

Castle Rock városa Stephen King számtalan regényében és novellájában szerepel helyszínként vagy utalás szintjén (így például az AZ-ban is), a Hulu és J.J. Abrams produkciós cége, a Bad Robot pedig nem kevesebbre vállalkozott, minthogy a fenti városban össze is hozzák King legendás és kevésbé ismert történeteit, amelyet íróként Sam Shaw és Dustin Thomason kreáltak képernyőre, akik a Manhattan című sorozaton dolgoztak együtt korábban.

A 11/22/63 című minisorozatot is összehozó páros sorozatában ráadásul korábbi és jelenlegi King-mozilegendák is feltűnnek majd, így a nemrég bemutatott AZ-ban szereplő Bill Skarsgard vagy a ’76-os Carrie címszereplője, Sissy Spacek, akik mellett Andre Holland (A sebész), Jane Levy (Kertvárosba száműzve), Terry O’Quinn (Lost), Scott Glenn (A hátrahagyottak, Daredevil) és Melanie Lynskey (Két pasi meg egy kicsi) tűnik fel a főbb szerepekben.

A pszichothrillerként jellemzett sorozathoz most megérkezett az első előzetes, olyan regényeiből hoznak ide karaktereket és cselekményelemeket, mint a Ragyogás, a Hasznos holmik, a Tortúra, a Halálsoron vagy A remény rabjai.

Castle Rock egy fiktív Maine állambeli amerikai kisváros, Stephen King számos művének helyszíne, amely jó néhány sötét titkot rejt. Első alkalommal az Éjszakai műszak (1978) című novelláskötetben bukkan fel, majd számos művében ismét előkerül. Utolsó, itt játszódó alkotása a Hasznos Holmik (1991) című regény, de a szerző későbbi műveiben is rendszeresen megemlíti. King szándékosan sosem határozta meg pontosan a fiktív idilli kisváros földrajzi elhelyezkedését, de regényeiből kitűnik, hogy közel van a Maine állambeli Bangorhoz, és újra meg újra megemlíti a szintén ebben az államban fekvő Portland városát is. A Hasznos Holmik című műben úgy fogalmaz, hogy a település Maine állam nyugati részén található. Castle Rock városa a Castle Rock County körzethez tartozik. Ebben a körzetben található a Castle Lake (Castle-tó), a Dark Score Lake (Sötét Tükör-tó), valamint a Lake Kashwakamak (Kashwakamak-tó) is, amelyek szintén több King-alkotásban feltűnnek. Castle Rock megteremtését H. P. Lovecraft művei inspirálták, aki egyébként is nagy hatással volt Kingre. Lovecraft kitalált három új-angliai kisvárost (Arkham, Dunwich és Innsmouth), és King ezt az ötletet kölcsönözte ki, amikor létrehozta Jerusalem’s Lot, Castle Rock és Derry (fiktív) települést. Magát a nevet minden bizonnyal William Golding A legyek ura című művéből kölcsönözte az író: Jack Merridew a Castle Rock elnevezésű területen állítja fel a rivális tábort.

A Castle Rock konkrét premierdátumáról egyelőre még nincs információnk, annyit tudunk tehát, hogy valamikor 2018 folyamán érkezik a Hulura.

Share This