Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Catch–22 – George Clooney lesz az egyik főszereplője a Hulu legújabb minisorozatának

A háború teljességgel értelmetlen. Nincs kiszállás a 22-es csapdájából.

0

Jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy 2018 a könyvadaptációk éve lesz. Több ilyen típusú várható megjelenésről is beszámoltunk már, és a jelek szerint újra bővül a sor. A Catch–22 a méltán népszerű A 22-es csapdája című regényt dolgozza fel. Heller könyve remek alapanyag, a háború abszurditását és teljes értelmetlenségét tárja az olvasók elé. A 6 részes minisorozat jogait a Hulu nyerte el, így bízhatunk abban, hogy egy remek kis szériát fognak a televízió képernyőjére vinni. A szolgálólány meséje után kétlem, hogy csalódnunk kellene.

A sorozat főszerepében George Clooney-t láthatjuk majd, aki Cathcart ezredest fogja alakítani. Grant Heslov mellett a rendezésben Clooney is közreműködik.

Az Oscar-díjas színész nagy rajongója az eredeti regénynek, és miután elolvasta a forgatókönyvet kétségtelen volt hogy a szerepet neki találták ki. Állítólag Luke Davies és David Michôd duójával együtt írja az utolsó epizódot. -The Verge

Joseph Heller: A 22-es csapdája

Fülszöveg:

Ismét egy kitűnő amerikai regény a második világháborúról. Joseph Heller könyve Norman Mailer, James Jones, Irvin Shaw világhírű műveivel egyenrangú alkotás: a legjobbak egyike. Heller tétele, hogy a háború a legnagyobb őrültség, amit az ember valaha kitalált. S ezen az abszurd helyzeten -a háborún – belül minden abszurd, ami csak történik. Sorra feltárulnak a hadat viselő amerikai társadalom ellentmondásai, amelyek közül a leglényegesebb, hogy Yossariannak és társainak, a Pianosa szigetén állomásozó bombázóegység pilótáinak igazi ellensége nem más, mint a saját parancsnokuk, aki a háborút remek alkalomnak tartja a saját karrierje előmozdítására. Yossarian keresztüllát a parancsnokok számításain, és elhatározza, hogy ezentúl csak egy dologra fog ügyelni: a saját testi épségére. Közben persze állandóan összeütközésbe kerül a felsőbbséggel, és folyton beleesik a 22-es csapdájába… A 22-es csapdája abszurd, vad, őrült szatíra, amelynek olvasása közben az ember hahotázik és káromkodik.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Gmail
  • reddit
  • LinkedIn
  • Tumblr
(Photo by Franco Origlia)
Share This