Charlotte Riley is szerepel a King Charles III sorozatban

0 365

Charlotte Riley kapta Kate Middleton szerepét a III. Károly király (King Charles III) című, díjnyertes brit színdarab tévéfeldolgozásában – írja a BBC.

A Laurence Olivier-díjjal elismert darabot Mike Bartlett írta. A színmű azzal a gondolattal játszik el, hogy II. Erzsébet halála után Károly herceg ül a trónra. A Broadwayn és a londoni West Enden is bemutatott színdarabban Tim Pigott-Smith alakította Károlyt. A színész most a tévéfilmben is eljátssza a királyt.

A hamarosan a Close to the Enemy című minisorozatban látható Charlotte Riley (A holnap határa, A tenger szívében) elárulta, hogy nagyon izgatott Kate Middleton szerepe miatt. “Olyan páratlan lehetőség. Egyszerre modern és gazdag, valódi személyiség, de a színdarab teljesen újragondolja a karakterét, izgalmas kihívás egy színész számára” – fogalmazott.

A darabban Károly király nem ír alá egy vitatott törvényt, ami politikai káoszhoz, alkotmányos válsághoz és utcai zavargásokhoz vezet.

“Ez a dráma rólunk szól, arról, hogy kik vagyunk, és hogyan viszonyulunk a monarchiához. A tévéfeldolgozás izgalmas, demokratikus hangot ad mindennek” – vélekedett Pigott-Smith.

A színmű szereposztásában is megjelenő színészek közül a filmben Oliver Chris játssza Vilmos herceget, Richard Goulding jelenik meg Harry hercegként, Kamilla hercegnét, Károly feleségét pedig Margot Leicester alakítja.

“Kivételesen jó csapatunk van a kamera mindkét oldalán, nagyon várom már, hogy ezt a kortárs királydrámát bemutathassuk a televízió nézőinek” – hangsúlyozta Bartlett.