Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

A nő, akitől a kalózok is rettegnek

1

Exkluízv interjú Clara Pagettel a Fekete vitorlák Anne Bonnyját alakító színésznővel csak a Filmsoron.

Fotó: Paramount Channel
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Gmail
 • reddit
 • LinkedIn
 • Tumblr
Clara Paget, a Fekete vitorlák félelmetes kalóznője. Fotó: Paramount Channel

Filmsor: Már három évad óta vagy benne a karakteredben, de nagyon érdekelne, hogy ez idő alatt miben változott Anne Bonny és neked megváltozott-e a viszonyod a karakterrel?

Clara Paget: Amikor megkaptam a szerepet, nem sokat tudtam róla. Láttam, mit kell tennem Bonnyként és nagyjából ennyi. Azóta viszont belemélyedtem a karakterbe, most már nem csak annyit tudok róla, hogy még nekem szőke a hajam, neki meg vörös. De igazán senki nem ismeri Bonnyt, pont ettől olyan érdekesek a karakterek, és ettől lett saját mítosza neki is.

Izgatott vagy amiatt, amivel az új évadban szembenéz Anne Bonny?

Természetesen. Ő nagyon sok mindenen ment keresztül az első két évadban, de a spanyol arany még jobban felbolygatja a körülötte és vele történt eseményeket.

Mesélnél valamit arról, hogy mi következik?

Nem. ☺

Láttam mi lett vele az első két évadban, ahhoz képest?

Láttad? Remek! Na, igen. Nála a hőn áhított az arany, szóval most úgy dönt, hogy távol marad a többi kalóztól és meghúzza magát.

Azonosítani tudod magad azzal a karakterrel, akit játszol?

Én mindig is félúton jártam. Szeretem a szép, csajos ruhákat, de közben meg imádom a férfias játékokat, sportokat, na meg persze a rock and rollt.

Mennyire változtatta meg ez a szerep az életed?

Amióta van közösségi média alapvetően megváltozott minden. Sorra kapom a rajongói leveleket, rengeteg nő ír, hogy gratuláljon, amiért ilyen erős női karaktert alakítok a tévében. De mivel az év felében szőke vagyok, és csak a sorozat miatt festem a hajam vörösre, nem nagyon kell amiatt aggódnom, hogy az emberek felismernek az utcán. Ha úgy tetszik, inkognitóban vagyok ☺

Kalapot sem viselsz?

Nem, nem. Csak a hálószobában. ☺

Amikor befested a hajad vörösre, csak a hajad színe változik?

Nem, ilyenkor teljesen átlényegülök, teljesen magával ragad a forgatás. Amikor nem forgatunk, alig várom, hogy újra a stábbal lehessek, a kis kalóz Disneylandemnek hívom az egészet.

És milyen Dél-Afrikában forgatni?

Hihetetlen élmény. Valójában már a második otthonomnak tekintem. Rengeteg dél-afrikai barátom van, de egyébként is egy nagyon érdekes hely, ami folyamatosan különböző „forradalmakon” megy keresztül.

Ez nem az a fajta kosztümös sorozat, amelyet a brit színészek megszoktak…

Így van, ez egy teljesen más történelmi darab, de én imádom a díszleteket, na meg persze a ruhákat. Ebben a korban mindenki más és más volt, bár nem volt túl nagy a ruhaválaszték, mégis messziről felismerni valakit, annyira jellegzetes az öltözködése. Az én kalapom is véletlenül jött, először egy spagetti-western viccnek szántam, aztán kiderült, hogy nagyon félelmetes vagyok benne.

A kalap a legnagyobb kincsed?

Azt hiszem igen. De a csizmámat is imádom, na meg van egy nyaklánc, amivel szintén összenőttem. Meg nézd csak, itt egy heg a fejemen, az is öröknek tűnik. 🙂

Örülnél neki, ha a sorozatban több női cinkostársad lenne?

Nem lennék ellene, bár én így is jól érzem magam. De ki tudja, lehet a 4. évad tele lesz női kalózokkal.

anne-bonny-captain-black-sails
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Gmail
 • reddit
 • LinkedIn
 • Tumblr
Clara Paget és az elnyűhetetlen kalap. Fotó: Paramount Channel

Láttad Tobyt a karácsonyi Agatha Christie-epizódban? (A Fekete vitorlák Flint kapitányát játszó Toby Stephens szerepelt a karácsonykor leadott 10 kicsi néger adaptációban.)

Nem, sajnos nem láttam még.

Csak azért kérdem, mert ott egy egészen más karaktert alakított, és furcsa volt így látni, annyira Flint kapitányként látom már őt.

Hát igen. Ez két különböző dolog, de ettől izgalmas kihívás a színészet. Például, láttam Toby Schmitzet (a Jack Rackhamet alakító színész) nyáron Sidney-ben Cate Blanchett oldalán egy Csehov-adaptációban… Toby, Zach (a Charles Vane-t alakító Zach McGowan) és én, szóval mi hárman egyébként is nagyon jó barátok vagyunk. Olyanok vagyunk, mint egy család.

És mit csináltok a srácokkal, ha éppen áll a forgatás?

Rumot iszunk ☺ Na jó… Nem is igazán tudom. Voltam már pár Szafarin, de egyébként meglátogatom Fokváros nevezetességeit. Mivel én brit vagyok, megszoktam a hideget, de itt télen is nagyon meleg van, szóval strandolni is sokat járok.

És mit várhatunk a folytatásban, most hogy nálatok az arany? Újabb fordulatra számíthatunk?

Mint mondtam, Anne elvonul. De azt is tudom, hogy Anne-t sokkal jobban izgatja a pénznél a tény, hogy ő egy kalóz….

A Fekete vitorlák legújabb részei vasárnap 04.00-kor, ismétlés este 22.00 órakor a Paramount Channel műsorán,

 

Share This