Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Colman Domingo lett a THE WALKING DEAD univerzum úttörője

Strand egy pillanatra sem tűnt fel a Fear The Walking legutóbbi részében. De a színész, aki a karaktert alakítja, nagyon is jelen volt az epizódban – rendezőként.

0

A Fear The Walking Dead 4B évada viszonylag unalmasan indult, de az elmúlt két részre nem lehetett panaszunk – különösen a legutóbbira. Az epizódot nem mellesleg a Strandet alakító Colman Domingo rendezte, ezzel ő lett az első színész a The Walking Dead univerzumában, aki kipróbálhatta magát rendezőként is.

A színész Dalton Rossnak, az EW újságírójának mesélt arról hogy milyen volt a Fear The Walking Dead 4. évadának a 12. részét, a Gyenge (Weak) című epizódot megrendezni – ebből ragadtuk ki a fontosabb részeket és ültettük át lényegre törően.

Színész, író és színpadi rendező. De mi késztetett a tévés rendezésre?

Az elmúlt 10 évben többször is gondolkodtam a rendezésen, de úgy éreztem, hogy nem állok készen rá. A Fear The Walking Dead forgatása során viszont egyre többet tudtam meg arról, hogy mi folyik a kamera túloldalán, hogyan kell irányítani a stábot és egyre inkább azt éreztem, hogy itt az ideje hogy kipróbáljam magam televíziós rendezőként is. Ennek a magvai nagyjából két éve lettek elvetve, amikor Gale Anne Hurd (a sorozat egyik producere) elkísért az egyik színdarabom, a Barbecue próbájára. Akkor már mindketten úgy gondoltuk készen állok rá, hogy a Fearben is rendezzek. Ezt követően egy éven át a rendező árnyéka voltam, a tavalyi évad utolsó két részét már Andrew Bernsteinnel együtt rendeztem tulajdonképpen. A mostani szezon első felében mindent megfigyeltem, folyamatosan kérdeztem és próbáltam rájönni, hogyan tudom irányítani a stábot. Mire elérkezett az epizód, készen álltam. Persze előtte való nap már folyamatosan azon járt az eszem, hogy mit fogok csinálni? Tönkre fogom tenni a sorozatot?

Volt bármi aggodalmad amiatt, hogy hirtelen a színésztársaid főnöke lettél?

Persze, hogy aggódtam. De amikor megkaptam az epizódot, a társaim Jenna Elfman, Maggie Grace, Lennie James vagy az újabb szereplők, mint Mo Collins és Chill Mitchell – vagy akit még régebb óta ismerek, Tonya Pinkins – nagyon jól álltak hozzám. Ők profik. Tudták, hogy mire van szükségem és mindenben a segítségemre voltak. Nagyszerű összhangban dolgoztunk, mert tudták, hogy a legjobbat akarom nekik is.

Sokat dolgoztál ebben az epizódban Jenna Elfmannal, akire mindenki vígjátékszínészként gondol.

Hihetetlen jó drámai színésznő. Azt hiszem a komikusokból lesznek a legjobb drámai színészek, mert olyanok, mint a bohócok: sebezhetőek. Jenna egója ráadásul az ajtón kívül van, öröm vele dolgozni.

De Maggievel (Maggie Grace) is ugyanolyan jó dolgozni. Állandóan kérdez, sőt mindent megkérdőjelez mert azt akarja, hogy minél jobban elmélyítsük a karakterét. Lennievel (Lennie James) is hasonló a helyzet. Nagyon gyorsan alkalmazkodik, de ha elbizonytalanodik, akkor kis szünet után visszajön és azt mondja: Oké csináljuk! Áldott vagyok, hogy ilyen profikkal dolgozhatok.

Volt egy nagy pillanata Al-nak a mostani epizódban. Amikor June elindul, hogy találkozzon Morgannel, de aztán Al mégis meggondolja magát és a levegőbe lő. Miért gondolja meg magát Al?

Szeretem ezt a pillanatot. Ez valójában a kedvenc momentumom ebben az epizódban. Ezt a jelenetet Sergio Leone inspirálta. Ahogy June belenéz a visszapillantó tükörbe és meglátja Al-t… A lényeg, hogy akartam valami igazán texasi momentumot, ami megidézi a régi Sergio Leone-filmeket.

Hogy a kérdésre is válaszoljak: Azt hiszem Althea abban a pillanatban érti meg, hogy nem élhet a múltban, szüksége van más emberekre. De azt hiszem nem csak Al számára volt ez fontos pillanat, mert az egész epizód arról szólt, hogy mindenki tartozni akar valahova, valakikhez.

Említetted Tonya Pinkinst, aki úgy tűnik hogy a mostani évad hátralévő részének gonosza lesz. Mérgezi a vizet, szabotálja a jó emberek önzetlenségét, zombikat fog be és firkál össze. Előbb Pervis majd szerencsétlen Quinn. Mit tudsz mondani a karakterről?

A karakter neve Filthy Woman (Mocskos nő). Ez a karaktere. Még nem ismerjük az igazi nevét. Ő egy nagyon impozáns ember, aki valami titokzatos dolgon munkálkodik. Talán megtudjuk majd, hogy miért teszi ezt az egészet, mi motiválja és miért él így. Vajon mi a végső célja?

Amúgy meg mindenkinek kell valami motiváció. Strandnek ez egy üveg bor vagy egy jó skót whiskey, de úgy néz ki a Mocskos nőnek is megvan a maga motivációja. Azt mondja “nem vagyok gyenge”, és nagyon úgy tűnik, hogy ő abban hisz, hogy az erő azokkal van, akik átadták magukat a sötétségnek.

És mi van Stranddel? Nem láttuk őt, mióta lecsapott a vihar.

Azt gondolom, hogy ismét elvonult. Szinte minden évadban előfordul, hogy Strand eltűnik, háttérbe vonul. Ez azért van, mert ő egy gondolkodó alkat, akinek össze kell szednie a gondolatait. Strand olyan, mint egy macska, kilenc élete van. De inkább olyan, mint egy pillangó, ami visszamegy a gubójába, aztán újra kirepül egy egészen más pillangóként. Össze fogja szedni magát.

Mi következik a sorozatban?

Ismét egymásra fognak találni a szereplők, de ahogy látjuk új fenyegetésekkel is meg kell küzdeniük. Egyre több a komplikáció, egy perc nyugtuk sincs, folyamatosan támadás alatt állnak.

Szeretnél még rendezni Fear The Walking Deadet?

Már megegyeztünk, hogy a következő szezonban is beülhetek a rendezői székbe, de most már érdekelne más tévés rendezés is. Meglátjuk, hogy lesz-e lehetőségem az AMC-nél vagy valahol máshol a rendezésre, ha a naptáram engedi, bármire vevő vagyok.

Share This