Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Csak a Netflixen lesz látható a DEADPOOL 2.

A Disney döntött: nem lesz látható a mozikban a Deadpool 2.

0

Tavaly év végén a Disney bekebelezte a FOX stúdiót is és már akkor sokan azt fejtegették, hogy milyen hatásai lehetnek a lépésnek. Ezt egyelőre nem látjuk, de úgy tűnik a Deadpool 2-t simán feláldozza a Disney a Marvel-filmek oltárán. 

A Disney közleményben tudatta, hogy a Deadpool 2. nem lesz látható a mozikban, a világpremierre az eredetileg tervezett mozibemutatóhoz képest 1 hónappal később, június 15-én pénteken kerül majd sor – a Netflixen.

Mint ismert a Bosszúállók: Végtelen háború premierje április 26-án lesz, még a Deadpool eredetileg három héttel később, május 17-én került volna a mozikba. A Disney azonban úgy számol, hogy a Végtelen háború még a premiert követő negyedik hétvégén is uralni fogja a mozikat és nem kívánja saját bevételeit gyengíteni azzal, hogy a Deadpool 2-t is a mozikba engedi.

Ryan Reynolds szerint egyértelműen arról van szó, hogy a Disney/Marvel fejesei félnek megküzdeni a Deadpool folytatásával a jegypénztáraknál, de a Deadpoolt alakító színész azt is kihangsúlyozta, hogy a Deadpool Netflixre száműzésében nem csak anyagi okok állhatnak, szerinte egész egyszerűen a Marvel is tisztában van vele, hogy Deadpool ellopná a showt a Bosszúállók elől.

Szerinte már akkor megorrolt rá a stúdió, amikor a Deadpool 2-be azt a Josh Brolint igazolták le Kábel szerepére, aki a Végtelen háború főgonoszát, Thanost is alakítja majd.

Kiszivárgott Marvel-levelezésekre hivatkozva pedig azt mondja, a stúdió abban a pillanatban eldöntötte, hogy kivégzi a Deadpoolt, ahogy kiderült, hogy a filmben némi fricskát oda is tol ezzel kapcsolatban a Marvel-stúdiónak. Nagyon úgy tűnik, hogy végül ez a videó tette be a kaput a Marvel-stúdiónak:

Egy eredetileg moziknak szánt világfigyelemre számot tartó film a Netflixre űzése nem egyedülálló eset, februárban a Paramount döntött úgy, hogy a Cloverfiled-franchise 3. részét a Netflixen mutatja be, majd múlt hónapban szintén a Paramount volt az, amely nem bízva a Annihilation (Expedíció) sikerében úgy döntött, hogy a mozi helyett a Netflixen osztja meg a nézőkkel Alex Garland sci-fijét.

Azt követően, hogy elkaszálták a Deadpool animációs sorozatot, már meg sem lepődünk semmin…

Share This