Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Csak néger nők kaphassanak Oscart!

0

A Variety számolt be a WMC új kutatási eredményeiről, melyekben 2005-ig visszamenőleg vizsgálták az Amerikai Filmakadémia jelöltlistáit és ezekből kiderült, hogy az elmúlt 11 évben a férfiak több, mint 80 százalékban dominálták a nem színészi kategóriákat.

Ez azt jelenti, hogy a nők aránya alig 19 százalék, ráadásul idén 2 százalékkal alacsonyabb a tavalyinál – számol be a 24.hu, amely a Facebook oldalán be is indította hisztit, az “enyhén szólva is elkeserítő adatok” miatt.

Szóval nincs más hátra mint elindítani egy N+1. petíciót azért, hogy a jövőben csak és kizárólag olyan néger nőket lehessen felterjeszteni a díjra, akik szíriai bevándorlók gyermekei és akik legalább egy Twitter-üzenetben ekézték már Donald Trumpot. És akkor mindenkinek jó lesz.

A 24. hu cikkéből ezt a néma kiáltást azért ide ollóznánk:

A helyzet tehát elkeserítő, hiszen ebben az évben ugyan kilenc nő szerepel a produceri jelöltek között, a legjobb adaptált forgatókönyv díjára A számolás joga szkripjtével az azt társíró Allison Schroeder is esélyes, valamint a dokumentumfilmes kategóriában Ava DuVernay is ott van a 13th című alkotásával, de pl. nem találunk sem női vágót, sem női operatőrt, sem női rendezőt az aranyszoborra nomináltak között.

HÁT SENKI NEM HALLJA?

Share This