De Niro és Michael Moore sem boldog Trump győzelmétől

Michael Moore filmrendező a manhattani Trump-toronyba ment szombaton, hogy találkozzék Donald Trump megválasztott elnökkel. Hiába.

A baloldali filmrendező az egyik közösségi oldalon élőben közvetítette kalandját. A New York-i Trump-torony felső emeletein vannak Donald Trump irodái és lakásai. Beszélni akart vele, hogy kifejezze neki a megválasztása miatti elégedetlenségét. “Mr. Trump, itt vagyok. Beszélni akarok önnel” – írta rövid üzenetében, amelyet a portásnak adott át. Majd ezután a Facebookra kitett videón az látható, amint megindul felfelé a toronyház lépcsőin. “Lássuk, felmehetek-e a híres lépcsőn”, mondta, de aztán hozzátette: “nem akarom, hogy a rendőrök kidobjanak”.

Moore, aki a napokban már járt a Trump-toronyban és találkozott is Trump kampányfőnökével, most a negyedik emeletig jutott, ott a titkosszolgálat emberei megállították, és nem mehetett tovább. Megpróbált lifttel feljebb menni, de ezt sem engedték meg. Végül üzenetet hagyott a portásnál, és távozott. A filmrendező a nyáron azt jósolta, hogy amennyiben Hillary Clinton lesz a demokraták elnökjelöltje, Donald Trump megnyeri a választást. Most Moore csatlakozott a Trump megválasztása ellen tüntetőkhöz.

Támogatja a tüntetőket Robert De Niro is, aki Los Angelesben, új filmje bemutatója előtt, újságírói felvetésre válaszolva beszélt erről. A 73 éves színész azt mondta, hogy “lehangolta őt” Donald Trump megválasztása, de hozzátette: “várjuk meg, hogyan alakulnak a dolgok, és figyeljük éberen az új kormányt”.

A színész a kampány alatt nem fogta vissza magát, keményen bírálta, szidalmazta is Trumpot, azt mondta, behúzna neki, miután Trump is ezt mondta egy választási gyűlésen egy őt bíráló emberre. A választás után azonban De Niro az egyik szerda éjszakai televíziós showműsorban azt mondta: tiszteletben tartja, hogy ő lett az elnök.

“Most, hogy ő az elnök, nem húzhatok be neki” – mondta Robert De Niro Jimmy Kimmel naponta jelentkező éjszakai showműsorában, majd azzal viccelt, lehet, hogy él az olasz állampolgárságából fakadó lehetőséggel, és Olaszországba költözik.

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Ez is érdekelhet Ettől a szerzőtől

Komment
Close