Digitális extrák érkeztek a 20 éves Trónok harcához

0 296

A regényciklus első része 20 évvel ezelőtt jelent meg, ennek megünneplésére olyan változatot adtak ki belőle, ami minden igazi rajongónak kötelező.

A könyvet azonban senki ne keresse papír-formátumban. A Game of Thrones: Enhanced Edition ugyanis e-könyv, melyet George RR Martin és az Apple együttműködésének gyümölcseként adtak ki tegnap, és már el is érhető az iBooks piactéren. De a különlegessége nem csak annyi, hogy nyomtatás helyett digitális formátumú, hanem az a tonnányi interaktív extra, amivel telepakolták.

Egyrészt elolvasható benne egy részlet a következő kötetből, a The Winds of Winterből – egy olyan kivonat a még ismeretlen kiadási dátummal rendelkező könyvből, amely eddig csak az író saját weboldalán jelent meg egy rövid időre. Ezen kívül találhatunk olyan karakter-leírásokat, amelyek mindig megjelennek, ha a könyv olvasása közben megjelenik az adott szereplő, és rákattintunk a nevére. Így például sokkal könnyebben eligazodhatunk az epikus ciklus kismillió neve között. Szintén különleges, hogy a könyvbe beépítették az író megjegyzéseit is, ezeket követve úgy olvashatjuk újra a művet, mint amikor egy filmet a készítők audiókommentárjaival nézünk meg.

tronok-harca-digitalis-apple