Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Dubrovnikban forgatják az új Robin Hoodot – frissítve: Jamie Foxxot zaklatták

0

A következő két hétben a dél-dalmáciai Dubrovnikban forgatják az új Robin Hood film egyes jeleneteit – közölte a horvát sajtó a hétvégén.

Otto Bathurst filmrendező szombati sajtótájékoztatóján elmondta: mielőtt felfedezte volna Dubrovnikot, három hónapig sikertelenül kutatott Angliában megfelelő helyszín után, amely hűen ábrázolta volna a középkori Nottinghamet.

Dubrovnik mellett egyebek között azért döntött, mert az emberek nyitott voltak az együttműködésre. “A legtöbb helyszínen ahol eddig forgattunk, általában megtiltották hogy itt vagy ott jeleneteket vegyünk fel, Dubrovnikban erre nem volt példa”

Újságírói kérdésre válaszolva hozzátette, hogy a mostani Robin Hood merőben más lesz, mint az eddig készült verziók. A téma épp oly aktuális ma is, mint korábban a történelemben – mondta, majd hozzátette, hogy szórakoztató filmről van szó, amelynek hátterében a korrupció áll és egy ember, aki meg akarja változtatni az igazságtalanságot.

Szavai szerint Dubrovnik építészete számos új jelenet megalkotására ihlette, ami miatt sokkal kevesebb számítógépes effektet kell majd használniuk.

A dalmát tengerpart legszebb városába nemrég megérkezett Taron Egerton, aki Robin Hood szerepét játssza és Jamie Dornan színész is.

Sajtóértesülések szerint a film 90 millió dollárból készül, és további 100 millió dollárt költenek majd reklámozására.

A horvát rendőrség közrend és köznyugalom megzavarása miatt előállított két horvát férfit, aki egy dubrovniki étteremben faji alapon sértegette Jamie Foxx afroamerikai színészt. A 44 éves Foxx vasárnap este, miközben egy étteremben vacsorázott egy színesbőrű nő társaságában, egy 44 és egy 50 éves, láthatóan ittas állapotban lévő horvát férfi lépett oda asztalához és rasszista szidalmakat vágott a fejéhez, többek között “niggernek” nevezve a színészt. Jamie Foxx a jelenetet felvette telefonjával és feltette Instagram-oldalára, bár később eltávolította onnan. A két agresszív férfit a pincérek kísérték ki a vendéglőből, és azonnal értesítették a rendőrséget a történtekről.
Share This