Egy hónap múlva érkezik a Fargo 2. évada a magyar AMC-re

0 346

A tízrészes sorozat dupla epizóddal indul az AMC-n, február 8-án este 22:00 órakor.

FARGO SEASON 2

A Golden Globe-jelölt színészek, Kirsten Dunst (?Interjú a vámpírral?, ?Pókember?) és Patrick Wilson (?Angels in America?, ?Watchmen: Az őrzők?), valamint a Breaking Badből ismert Jesse Plemons játsszák a főbb szerepeket a Fargo 2. évadában. Az első évadot is jegyző vezető producer, showrunner, író Noah Hawley, mellette Joel és Ethan Coen, akik az 1996-os Fargo film forgatókönyvéért Oscar-díjat nyertek, mind visszatértek alkotóként az új évadra.

A Fargo új fejezete 1979-ig visz vissza, a történet két amerikai államban, Dél-Dakotában és Minnesotában játszódik. A Minnesota állambeli Louverne-ben a fiatal rendőr Lou Solverson (Patrick Wilson), aki nemrég tért vissza Vietnamból, egy teljesen ?új? bűntény előtt áll.

A széria A-kategóriás szereposztással látható: Ted Danson alakítja majd Hank Larsson seriffet, Kirsten Dunst és Jesse Plemons lesznek a Blumquist házaspár, Jean Smart a kíméletlen Floyd Gerhardt-ot formálja meg. Lou Solverson figurája (Patrick Wilson) lesz az összekötő kapocs a Fargo első és második évadai közt. A nyomozót idősebb korában a Fargo első évadában Keith Carradine keltette életre.

https://www.youtube.com/watch?v=Udmj4G-3bck

https://www.youtube.com/watch?v=f1gflF1dDuw

https://www.youtube.com/watch?v=thMvrGFkl2U

A Fargo sorozat meggyőző elismeréseket gyűjtött be az első évaddal még 2015-ben. Kimagaslóan sok, szám szerint 18 Emmy-jelölést kapott, ebből hármat váltott díjra, köztük a legjobb televíziós sorozat trófeája is a Fargóé lett. A Golden Globe-díjátadó is meghozta a sikert: a sorozat lett az év legjobbja, Billy Bob Thornton pedig a legjobb férfi főszereplő.