Elhunyt a Leia hercegnőt alakító Carrie Fisher

0 1 862

Hatvanéves korában meghalt Carrie Fisher amerikai színésznő, aki Leia hercegnő szerepét játszotta a Star Wars-filmekben. Fisher a múlt héten szívrohamot kapott egy repülőúton, újra kellett éleszteni, kórházba szállítás után stabilizálták az állapotát. A színésznő halálhírét a lánya, a színésznő Billie Lourd jelentette be.

„Billie Lourd mély szomorúsággal megerősíti, hogy szeretett édesanyja, Carrie Fisher ma reggel 8 óra 55 perckor elhunyt.” – közölte a család szóvivője a sajtóval.

Fisher első filmszerepét a Sampon című 1975-ös filmben kapta Warren Beatty és Goldie Hawn oldalán. Két évvel később a Csillagok háborúja meghozta neki a világhírt, a csökönyös Leia hercegnő szerepét később még háromszor játszotta el, legutóbb a tavaly bemutatott Ébredő erőben.

A Star Wars-filmek szempontjából kérdés, mi lesz Leia karakterével. Fisher ugyanis a Csillagok háborúja még készülő, 2017-ben megjelenő VIII. részében is szerepel, azt egyelőre nem tudni, hogy leforgatták-e a vele játszódó jeleneteket, vagy pedig számítógépes megoldásokhoz kell folyamodniuk a készítőknek – persze ez a kérdés jelenleg nem is fontos.

🙁

Harrison Ford és Carrie Fisher egy pár voltak az első Star Wars film idején