Elhunyt David Bowie

1 338

69 éves korában feladta a rák elleni küzdelmet Daavid Bowie. A zenész, aki Hollywoodban is nagyon népszerű volt, több mint 1,5 éve küzdött a halálos kórral.

David Bowie meghalt

Vasárnap este békében távozott az élők sorából David Bowie. Mindannyiunk számára hatalmas veszteség. Kérjünk most mindenkit, hogy tartsák tiszteletben a gyászt és a gyászoló családot” – olvasható a zenész hivatalos Facebook oldalán, ahol elsőként számoltak be a szomorú hírről.

Bowie megkérdőjelezhetetlen hatást gyakorolt a világ könnyűzenei életére több mint negyven évig tartó karrierje folyamán. 1969-ben tett szert széles körű ismertségre Space Oddity című dalával, amely a brit kislemezeladási-listán az 5. helyezésig jutott. 1972-ben Ziggy Stardustként vált a glam rock ikonjává.

A zenélés mellett színészként is sikeres volt; olyan emlékezetes produkciók fűződnek a nevéhez, mint Az éhség című vámpíros mozi, a II. világháború idején játszódó Boldog karácsonyt, Mr. Lawrence!, a Krisztus utolsó megkísértése című Martin Scorsese remekmű, vagy éppen Christopher Nolan rendezésében készült A tökéletes trükk, amelyben a világhírű fizikust, Nikola Teslát keltette életre; de sorozatszerepe is volt, méghozzá a Kiéhezve (The Hunger) című vámpíros moziban.