Elkészülhet a DISTRICT 9 folytatása

0 871

Neill Blomkamp 8 évvel ezelőtt tört be a köztudatba District 9 című filmjével, igaz azóta nem sok számottevő dologgal tudott előállni, hiszen az Elysium – Zárt világ, vagy éppen a Chappie is felejthető alkotások lettek.

Aztán Blomkamp mégis a figyelem középpontjába került, hiszen egy minden eddiginél brutálisabb Alien-film alapjait kezdte el lerakni, egészen addig a pontig, amíg Ridley Scott ki nem találta, hogy inkább ő készítene folytatásokat a Prometheushoz (lásd Covenant), így Blomkamp Alien-terveit az asztal alá söpörte a FOX.

Blomkampot nemrégiben meginterjúvolták, és neki szegezték: most, hogy megnyitotta saját OATS névre hallgató stúdióját, várható-e, hogy visszatér-e a kezdeti sikerek irányába?

Valószínűleg nem. Ahhoz, hogy ezt meg tudjam valósítani, kapcsolatba kellene lépni a jogokat birtokló stúdiókkal. Az Oats Studios lényege, hogy a magunk urai lehessünk, és azt csináljunk, amit csak szeretnénk. Ami a District 9-t illeti, tervezek még egy filmet, ami ugyanabban a világban játszódik. Jó lenne újra a WETA-val dolgozni, ahogy maga a projekt is rohadt király lenne, ha megvalósulna, de bármi, aminek már van előzménye, az nem igazán illik bele abba, amit mi most ezzel az új céggel csinálni szeretnénk.