Előzetest kapott ‘A martfűi rém’

0 402

A magyar bűnügyi történelem egyik legemlékezetesebb és felkavaróbb ügye volt a ’60-as években a martfűi rém utáni nyomozás. Az 1957-ben történt első gyilkosságot, a vélt tettes elfogása utána több eset is követte. Ezt a rémes igaz történetet dolgozza fel Sopsits Árpád új filmje. A martfűi rém előzetes meglehetősen sokkolóra sikerült – számol be az előzetesről a horror-filmek.hu.

a-martfui-rem-elozetes

Sopsits Árpád (A hetedik kör, Torzók) ez alkalommal egy igaz történetet vitt filmre. A martfűi rém, azaz Kovács Péter egy szexuálisa abberált bűnöző volt, aki 1957-ben követte el élete első gyilkosságát. A női holttest megtalálása után a nyomok nem Kovácshoz vezettek, hanem a nő egyik munkatársát Kirják Jánost vádolták az elkövetéssel, akit nem sokkal később börtönbe is zártak. Martfű környékén azonban ezt követően még inkább megszaporodtak a hasonlóan elkövetett gyilkosságok. A film a nyomozás és a gyilkosságok történetét igyekszik bemutatni.

A valós eseményeken alapuló izgalmas pszicho-thriller felkavaró képekben idézi fel a háttérben feszülő politikai és emberi ellentéteket és kíméletlenül lerántja a leplet Magyarország bűnügyi történetének egyik legemlékezetesebb nyomozásáról.