Előzetest kapott ‘A mi emberünk’ filmes adaptációja

0 327

A kémtörténeteivel ismertté vált John le Carré 2010-ben megjelent azonos című regényéből készült A mi emberünk című thriller (Our kind of Traitor), amelyet a kétszeres Emmy-jelölt Susanna White rendezett Ewan McGregor, Naomie Harris, Damian Lewis és Stellan Skarsgard főszereplésével.

ewan-mcgregor-naomie-harris-our-kind-of-traitor

Nagy-Britannia a válságban vergődik, miközben egy fiatal, baloldali érzelmű oxfordi tanár ügyvéd barátnőjével a Karib-tengeren nyaral, Antigua szigetén. Egy véletlennek köszönhetően megismerkednek egy orosz milliomossal, akinek nemcsak szemtelenül drága, gyémántokkal kirakott karórája, felesége és két gyereke van, hanem a sziget egy része is az övé. A férfiról hamarosan kiderül, hogy orosz bűnözői körök könyvelőjeként tett szert hatalmas vagyonára, és cserébe egy nyugalmas, új életért mindent el akar mondani az angol hírszerzésnek. Az angol pár segít neki felvenni a kapcsolatot a megfelelő körökkel, ám az orosz milliomos saját és családja sorsát bukott kémek, pénzéhes politikusok és elvetemült bankárok kezébe helyezi.

John le Carré regényében a szervezett bűnözés, a nemzetközi pénzügyi körök és a politika világának összefonódásait mutatja be meggyőző erővel és sodró lendülettel, reméljük, hogy a film is fel tud majd nőni ehhez.

A mi emberünk május 12-én fog megérkezni a magyar mozikba.