Előzetest kapott a Vasököl sorozat

1 323

Utoljára zsékategóriás Steven Seagal filmek ajánlóiban hallhattuk, hogy “Az ökle a fegyvere”, de ez a Marvel’s Iron Fist sorozatának esetében hatványozottan igaz. A jövő év márciusában érkező sorozat több okból is nagy várakozásnak néz elébe, de ezek közül is a legfontosabb, hogy ez lesz az első Marvel-sorozat, amely a harcművészeteket helyezi előtérbe.

Vasököl eredettörténete szerint Daniel Rand kilenc éves korában, a Himalájában veszítette el a szüleit; apját barátjának hitt üzlettársa gyilkolta meg, anyja pedig farkasok áldozta lett miközben fiát védelmezte. Az árván marad fiút a legendás elrejtett város, K’un-Lun uralkodója Yü-Ti fogadta be. Daniel tíz évet töltött K’un-Lun falai között, ahol elsajátította a város legendás harcművészetének titkait és vált Vasököllé, az „élő fegyverré”.

A sorozatban a Trónok harcából ismert (Loras Tyrell) Finn Jones alakítja majd a főszereplőt, még a további szerepekben Jessica Henwick (Colleen Wing), David Wenham (Harold Meachum), Jessica Stroup (Joy Meachum), Tom Pelphrey (Ward Meachum) és a Netflix sorozatok Coulson-ügynökének is tekinthető Rosario Dawson (Claire Temple) lesz látható.