Előzetest kapott az élőszereplős FULLMETAL ALCHEMIST

0 551

A Páncélba zárt szellem nagy meglepetésre korántsem hódította meg sem az amerikai, sem az európai mozipiacot, a maga 110 milliós büdzséjét nemhogy az USA-ban, de világszinten is alig tudta összekapargatni, így pedig sanszos, hogy a Warner által készített élőszereplős manga-adaptáció, a Fullmetal Alchemist sem igazán váltja majd be a hozzá fűzött reményeket, igaz a stúdió egyelőre csak a japán piacon promózza a filmjét.

A Fullmetal Alchemist világának környezete az európai ipari forradalom utáni időszakra emlékeztet és egy olyan kitalált világban játszódik, ahol az alkímia az egyik legfejlettebb tudományos eljárás. A történet egy testvérpárról, Edward és Alphonse Elricről szól, akik a Bölcsek köve után kutatnak, hogy visszaszerezzék testüket, mivel Edward jobb karját és bal lábát, Alphonse pedig az egész testét elvesztette, miután sikertelenül próbálták alkímiával visszahozni halott édesanyjukat.

A legendák szerint ugyanis létezik egy titokzatos tárgy, amely többszörösére növeli használója erejét; egy tárgy, amelynek segítségével áthághatók a tudomány és természet szabta határok. Egy vérvörösen csillogó kő, amelynek titkát évszázadok óta kutatják az alkímia mesterei: a Bölcsek Köve.