Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

EMERALD CITY – Magyarországon forgatott fantasysorozat érkezik az AMC-re

0

Árpa Attila, Haumann Máté, és sok más magyar színész, így Pintér Tibor, Réti Barnabás, Bányai Miklós is szerepet kapott abban a látványos és népszerű amerikai fantasy sorozatban, amelynek számos jelenetét Magyarországon forgatták. A 10 részes Emerald City országos tévépremierje október 15-én lesz az AMC csatornán.

A sorozat a legendás Oz, a nagy varázsló című meseregény feldolgozása, melyet eredetileg L. Frank Baum álmodott meg 1900-ban. Az új, elképesztő vizuális tartalmat felvonultató változatot egy indiai rendező, Tarsem Singh vitte vászonra, akinek a nevéhez olyan sikerfilmek fűződnek, mint A sejt vagy a Zuhanás.

A sorozat Varázslója, vagyis a főgonoszt alakító Vincent D’Onofrio számtalan filmben bizonyította tehetségét, például A hét mesterlövész-ben, a Daredevil-ben, vagy a Jurassic World-ben, a többi szereplő kiválasztásáról pedig Suzanna Smith mellett Csutak Zsolt gondoskodott, aki hazánk egyik legelismertebb filmes szakembere, és akit a Cég című krimisorozatban nyújtott munkájáért Emmy-díjra is jelöltek.

A történet főszereplője a 20 éves Dorothy Gale (Adria Arjona), akit egy szép napon felkap a tornádó a Kansas állambeli Lucasból, és Óz messzi földjére, Smaragdvárosba repít. A misztikus világban a Varászló (Vincent D’Onofrio) mindenekfelett álló hatalommal bír, így ő a megmondhatója annak is, hogy hogyan juthat haza Dorothy, de ehhez küldetések sorát kell teljesítenie a fiatal lánynak. A kalandos utazás során boszorkányokkal, egy sebesült és amnéziában szenvedő katonával, és sok más rejtélyes lénnyel találja magát szembe.

A sorozat október 15-től, minden vasárnap 14:00-kor látható az AMC műsorán.

Share This