Érdekes dolgok derültek ki az új Péntek 13 filmről

0 445

Az 1980-as első film óta nem tud kiégni a popkultúrából Jason Voorhees, a hokimaszkos darabológép karakter, jövőre pedig egy újabb Péntek 13-film kerül a mozikba, amivel rebootolni akarják az egész szériát.

friday-the-13th-reboot-poster

A mostani Péntek 13 film Breck Eisner (A tébolyultak, Az utolsó boszorkányvadász) rendezésében készül, méghozzá Nick Antosca (Believe, Hannibal, The Player, Channel Zero) és Aaron Guzikowski (The Red Road, Fogságban) forgatókönyve alapján, de az eddig vezető út több mint hosszú volt és most erről mesélt Andrew Form és Brad Fuller, a film két producere a Collidernek.

A 2009-es film szórakoztató volt, a forgatás során is nagyon egymásra talált a stáb. Mi mindenképpen vissza akartunk menni Crystal Lake-re, azonban nagyon sok akadályt le kellett küzdenünk, ahhoz hogy most itt legyünk. Nem fogok senki untatni minddel, de a legfontosabb, hogy volt egy hosszadalmas jogvita a Paramount és a Warner közt, amelynek lezárultát meg kellett várnunk. Aztán arról nem tudtunk megállapodni, hogy milyen stílusú film legyen a következő. A stúdió ugyanis nagyon szerette volna, ha a reboot egy talált-felvételes film lesz. Én viszont nem gondolom, hogy Jason történetét vissza tudnánk adni found-footage stílusban. Nem akartuk, hogy megszakadjon a franchise eddigi DNS-e, de a found-footage mellett felmerült egy POV stílusú film ötlete is, amelyben Jason szemszögéből mutattuk volna be az eseményeket. Aztán beláttuk ez sem jó. Aztán jött, hogy akkor most mi legyen a történet? A 2009-es film már nagyon régen volt, nem lenne értelme folytatni azokkal a szereplőkkel, ekkor merült fel a reboot ötlete. Talán ezzel hosszú időre új lendületet adhatunk a Péntek 13-filmeknek. Sok kilométer van már a Péntek 13 filmekben. Amit nem szeretnénk az az, hogy elvből kizárjuk azokat a nézőket, akik nem látták az eddigi 12 filmet. Ezért kezdjük újra a szériát, így bárki nyugodtan beülhet majd rá. Aaron Guzikowski feladata az volt, hogy dolgozzon ki egy olyan forgatókönyvet, ami mindenkit beránt és ő nagyon kreatívan megoldotta ezt a dolgot.