Eredetileg ilyen lett volna a LOST fináléja

0 859

A 2004 és 2010 között futó, hat évadot megélt Lost – Eltűntek sokak szerint máig az egyik legkiábrándítóbb sorozatfinálét produkálta (szerintem nem), és sokan, sok helyütt elmondták már, hogy mit csináltak volna másként. A sorozat egykori kreátorai, az azóta A hátrahagyottak című sorozaton dolgozó Damon Lindelof és a Bates Motelt illetve a Kolóniát magáénak tudó Carlton Cuse most elmondta ők eredetileg hogyan fejezték volna be a szériát.

Carlton Cuse és Damon Lindelof a Lost írószobájában
Carlton Cuse és Damon Lindelof a Lost írószobájában

A két producer az Entertainment Weekly riporterének mesélt arról, hogy voltak más elképzeléseik is az utolsó epizódokat illetően. Cuse megfogalmazása szerint mindig is különálló karakterként tekintettek a szigetre a történet írásakor, ezért aztán folyamatosan keresték a lehetőségeket, hogy saját személyiséggel ruházzák fel. Ehhez Lindelof a következőket fűzte hozzá.

“A kérdés mindig az volt, hogy hogyan lehetne vizuális és drámai szempontból bemutatni azt az ötletet, miszerint a sziget maga az, ami elválasztja a világot a pokol tüzétől és a kárhozattól. És erre egy vulkán volt a válasz.

A vulkán végig szunnyadó állapotban volt a sorozat ideje alatt, de a végjátékhoz közeledve a sziget instabillá vált volna, és a vulkán kitörni készült. Rengeteg földmozgást akartunk, végül pedig ott lett volna a hatalmas harc a jó és a rossz erői között, ami Jack és a Fekete ruhás ember csatájában manifesztálódott a lávafolyam kellős közepén. Magma fröcsögött volna mindenfelé!”

Történetileg tehát nem sokat, de vizuálisan annál többet változott volna a finálé, de végül költségvetési okokból a tévében is levetített változat mellett döntöttek.

Forrás IGN