És akkor Negan büntetésből levágja Carl haját

Negan modorosságáról már korábban is hosszasan értekeztünk. Hogy ez Jeffrey Dean által túljátszott, vagy pedig Negan által szándékosan túljátszott dolog-e az persze jó kérdés, az biztos, hogy ez teszi jellegzetessé Negant.

0 1 793

Visszatekintés: The Walking Dead 7. évad 7. rész

Sokan fellélegeztek tudván, hogy a mostani epizódban minden visszaáll a normál kerékvágásba és körkapcsolásos epizódot kapunk, amelyben ráadásul a közönségkedvenccé előlépett Jeffrey Dean Morgan is visszatér, hogy terrorizálja a The Walking Dead főhőseit Mégis, mintha ez lett volna az eddigi legunalmasabb The Walking Dead epizód…

the-walking-dead-episode-707-carl-riggs-negan-morgan

Negan modorosságáról már korábban is hosszasan értekeztünk. Hogy ez Jeffrey Dean által túljátszott, vagy pedig Negan által szándékosan túljátszott dolog-e az persze jó kérdés, az biztos, hogy ez teszi jellegzetessé Negant, ráadásul el kell ismerni, hogy éppen attól félelmetes a karakter, hogy fogalmunk sincs, hogy mit fog tenni a következő pillanatban.

A terrort és a pszichológiai terrort ebben a részben is folytatta. Még a terrort ezúttal a saját emberein mutatta be, addig Carl volt az, akinek karakterén keresztül egy kicsit újabb oldaláról is megismerhettük Negant, bár a kisgyerek ellen folytatott pszichológiai hadviselés is átcsapott egy idő után önismétlésbe.

Igaz Negan cselekedeteit és gondolkodásmódját elég kettősen lehet értelmezni, hiszen egyrészt egyértelműen Carl-felé irányult a Judith-tal való játszadozása, addig érződött, hogy egy része komolyan gondolja, hogy otthagyná a gyártelepet azért, hogy egy ilyen közegben ébredjen és grillezzen a szomszédokkal. Nem véletlen, hogy a bőrszerkót is a szögre akasztotta.

Oké, ebben a jelenetben nem Negant láttuk, hanem Jeffrey Dean Morgant.
Oké, ebben a jelenetben nem Negant láttuk, hanem Jeffrey Dean Morgant.

Ezek a jelenetek még ültek is, azonban a Szentélyben játszódó jelenetek nem hoztak semmi újak, csak ugyanazokra a dolgokra nyertünk bizonyosságot, amit már eddig is tudtunk: a saját emberei is rettegnek Negantől.

A gyűjtögető körúton lévő többiek kalandjai közül Spencer és a pap beszélgetése ült a legjobban, érdekes, hogy Gabriel gondolkodásmódja milyen fordulatot vett, mióta Rick felnyitotta a szemét…

Rosita és Eugene kalandozásában érdekes lehet, hogy Rosita tényleg csak EGY golyót készíttetett-e Eugene-nel, akinek a karaktere kissé visszafejlődött az előző szezon vége óta. Kár érte, mert nagyon reméltem, hogy Eugene úgy tiszteleg majd Abraham előtt, hogy átvesz valamennyit a vonásaiból.

the-walking-dead-lucille

Összességében egyébként mégis Carl karaktere az, aki a legnagyobb csalódást okozta, még akkor is, ha koránál fogva nem várható el tőle, hogy racionális döntéseket hozzon. Nagy kár azonban, hogy a sorozat alkotói nem tudják megfelelően ábrázolni a karakterét, még úgy sem, hogy a Negannel való kapcsolatának megfelelő táptalajt ad a képregény. Persze még ennél is nagyobb gond, hogy életszerűtlen, ahogy Carl gondolkodása többször is irányt váltott néhány perc leforgása alatt…

Szóval összegezve számomra ez volt az idei évad eddigi leggyengébb epizódja, persze nagyon fontos lehet, hogy most tett felfedezések illetve Dwight és feleségének Negannel való kapcsolata nagy hatással lesznek az őszi fináléra. Vagy majd a tavaszira.