Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

És az az Oscar-gála megvan, amin Weinstein áldozatain röhögtek?

0

Pedig nem is volt olyan régen a dolog. 2013-as Oscar-gálán ugyanis a közönség – amelynek tagjai között minden valószínűség szerint sokan voltak olyanok, akik tudtak a dologról – jót röhögött a dolgon. Hogy a viccet elsütő Seth MacFarlane (a Family Guy alkotója, akit mostanság a The Orville című sorozatban látni) tudta-e, az is kiderült.

A 4 évvel ezelőtti gálán ugyanis Seth MacFarlane konferálta fel a legjobb női mellékszereplő kategóriájának öt jelöltjét és hozzátette, “Gratulálok az öt hölgynek, akiknek már nem kell úgy tennie, mintha vonzódnának Harvey Weinsteinhez.”

A közönség jót röhögött, bár kíváncsiak lennénk, hogy az éppen akkoriban Weinstein áldozatává esett Bond-lány Lea Seydoux, vagy Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, esetleg Rose McGowan abban a pillanatban hogyan reagált a dologra – kár hogy nem elérhetőek olyan felvételek, amelyeken az ő arcukat mutatják közben.

De a lényeg, hogy Seth MacFarlane most megmagyarázta meg minek szólt a kiszólás.

“Akkoriban sokat dolgoztam együtt Jessica Barth-szal, akivel a Tedet is forgattuk. Jessica bizalmasan mesélt nekem arról, hogy hogyan kísérelt rámászni Harvey Weinstein, de senki előtt nem beszélhettem róla, hiszen nem akartam elveszíteni Jessica bizalmát. Ott és akkor azonban nem tudtam ellenállni annak, hogy ne adjak hangot a dolognak, ki akartam ordítani magamból, hátha valaki felfigyel rá. Senki ne kételkedjen benne: ezt a kiszólást a düh és a harag szülte.”

És hogy Seth MacFarlane nem utólag magyarázkodik arra az is bizonyíték, hogy miközben mindenki jót nevet a dolgon, az ő arca nagyon komorrá változik.

Ráadásul nem sokkal később a Tedben Tami-Lynnt alakító színésznő is megerősítette ezt.

“Láttam, hogy az internet azonnal elővette Sethet a 4 évvel ezelőtti “vicce” miatt. Senki ne merje bántani őt, akkor csak ő állt mellettem és tiszteletben tartotta azt is, hogy nem vonulok a dologgal a nyilvánosság elé.”

Jessica Barth egyébként azt is elmondta, hogy Harvey Weinstein a többiekhez hasonlóan őt is egy meztelen masszázsra próbálta rávenni (néhány zsíros szerep ígéretével), majd amikor ellenállt, akkor erőszakoskodni kezdett. Az eset még 2011-ben történt, de Seth MacFarlanen kívül senkinek nem mert beszélni az esetről, egészen addig, amíg a New Yorker magazin elő nem állt Weinstein viselt dolgaival.

Nyílt titok volt, hogy Harvey Weinstein Hollywood szexuális ragadozója

Share This