és azt tudta, hogy Rey valójában Anakin Skywalker?

1 1 018

Ha ön azt gondolta, hogy Rey Luke Skywalker vagy Han Solo lánya – nagyobbat nem is tévedhetett volna. Az egyszeri mémesőből mára popkultúrális origóvá lett 9gag-en ugyanis olyan összeesküvés konteó fut, hogy attól még a mi Snoke fővezért Darth Vaderbe és Tarkinba is belelátó szemünk is belezsibbad.

Rey Star Wars

Az egész mondjuk onnan indul, hogy el kell fogadnunk a Star Wars nem a Starkiller Skywalker család története, hanem egyetlen emberé: Anakin Skywalkeré. Ha ez megvan, akkor már könnyebben elfogadjuk a tényt, hogy Rey nem más, mint Anakin Skywalker reinkarnációja. Igen, ha Fox Mulder egy lengyel zsidó asszony reinkarnációja (akinek apja valójában Scully volt), akkor a lenti bizonyítás befogadása is menni fog.

Az tiszta, hogy Rey azután született, hogy a sötét fater meghalt. Ettől persze még nem magától értetődő, hogy Reyben kellett újjászületnie, de.

A fentebb utalt X-akták epizód óta már tudjuk, hogy újjászületésünkkor ugyanazon emberek vesznek minket körül, mint előző életünkben. Na jó, nem egészen erre gondoltunk, hanem.

A Star Wars: Az ébredő Erőben Reynek látomásai vannak. Na ki az egyetlen Star Wars-karakter, akinek korábban voltak hasonló rémálmai, látomásai?

Nem Luke. Nem Han Solo. Nem Leia, de nem is Obi-Wan. Hanem Anakin. Rey a látomásában a Felhőváros vagy a Lávavilág felvillanása mellett hallja Darth Vader lélegzését is. Miért pont azt? Mi másért, ha nem azért, mert azok az ő előző életének emlékei?!

Ki az, akinek Reyhez hasonlóan mindennél fontosabb volt a család?

Hát nem Luke. Ő ugye azt mondta, “Ja, ha Beru néniék meghaltak, akkor végre leléphetek innen.” Anakin ezzel szemben bármit bevállal a családjáért. Az Ébredő Erőből pedig az is kiderült, hogy Rey-nek is fontos (lenne) a családja.

Nem győztelek meg látom, hallgass egy kis zenét.

Akkor ott van az, hogy Anakin és Rey is ösztönösen bánnak az erővel. Mindketten kiváló pilóták (oké, Luke is) és mindketten remek mérnöki érzékkel vannak megáldva. Rey úgy dobta össze az éppen szétesni készülő Ezeréves Sólymot, hogy attól még a sokat látott Han Solo is csak pillázott.

Ráadásul mindketten különös kapcsolatot ápolnak a droidokkal. Még Luke csak sodródik velük, addig Anakin sok más mellett protokoll-droidot készít, még Rey tulajdonképpen emberszámba veszi őket.

Ráadásul Rey több mozzanata is Anakint és Vadert idézi, sokak szerint még a harci technikája is. (Nekem miért nincs ilyen röntgenszemem?

Ránézésre pedig – bár rá lehet fogni, hogy Carrie Fisher (Leia) vagy éppen Natalie Portman (Amidala/Padmé) “klónja” – leginkább Pernilla Augustot, azaz Shmi Skywalkert, Anakin anyját idézi meg bennünk.

shmi skywalker

És egyébként is, milyen gyönyörűen kerek történet lenne, ha látnánk, hogyan válik a jóságos Anakin Skywalker gonosszá, majd hogyan lett a gonosz Darth Vaderből újra a Kiválasztott, vagyis Rey, aki megmenti a világot a teljes pusztulástól.

Aztán, hogy bármilyen igazságtartama van-re a lentebb hosszabban is tanulmányozható elméletnek az persze a jövő kérdése, lehet, hogy a Disney is belefutott a kontentbe és azért tolták el fél évvel a premiert, hogy ezt a történetszálat beleírhassák a folytatásba…

Rey Anakin Skywalker