Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Exkluzív interjú Dave Ericksonnal, a Fear The Walking Dead alkotójával

0

Nálunk olvashattok először az első konkrét részletekről a “Fear the Walking Dead” drámai folytatásából.

Alig egy hónappal a “Fear the Walking Dead” 2. évadának világpremierje előtt, az AMC-nek beszélt Dave Erickson vezető producer-showrunner a dráma folytatásának pár kulcsrészletéről, az óceán-parti jelenetekről. Ezzel egy időben már nyilvános a széria key art-ja, ezt láthatjátok feljebb.

A “Fear the Walking Dead” a világ több mint 125 országában egy időben debütál az AMC csatornán. A magyar nézők az április 11-én, hajnali 3:00 órakor induló világpremiert aznap az esti főműsoridőben, 22:00 órától is követhetik – szokás szerint a digitális háztartásokban választhatóan magyar szinkronnal vagy eredeti nyelven, felirattal.

A vezető producerek Dave Erickson, Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, Greg Nicotero és David Alpert, a “Fear the Walking Dead” főszereplői Kim Dickens (Madison), Cliff Curtis (Travis), Frank Dillane (Nick), Alycia Debnam-Carey (Alicia), Ruben Blades (Daniel), Mercedes Mason (Ofelia), Lorenzo James Henrie (Chris) és Colman Domingo (Strand).  A sorozat gyártója az AMC Studios, a forgatások jelenleg is zajlanak abban a mexikói  Baja Studios-ban, ahonnan az utóbbi évek legemlékezetesebb óceán-parti filmes jelenetei kerültek ki.

Az új évad 15 epizódja két részletben kerül képernyőre. Az első 7 rész elindul  április 11-én. A további nyolc epizódot még az idei évben, egy későbbi időpontban vetíti az AMC.

2015-ben a “Fear the Walking Dead” az Egyesült Államok legnézettebb első évados sorozata lett minden korcsoportban. Az Egyesült Államokon kívüli területeken a dráma bekerült a legnézettebb tíz kábelcsatorna közé Európában, Latin-Amerikában, Ázsiában, Afrikában és a Közel-Keleten egyaránt. Magyarországon a sorozat bemutatkozása a kábelcsatornák rangsorában a 8. helyre emelte az AMC-t.

Az első évad végén Madison (Kim Dickens), Travis (Cliff Curtis) és családjaik átmeneti menedéket találnak Strand (Colman Domingo) birtokán, a Csendes-óceán partján. Ahogy a polgári zavargások egyre fokozódnak, a fertőzöttek beveszik Los Angelest, Strand arra készül, hogy az óceánon állomásozó jachtjára, az Abigailre menekülnek.

A következő interjúban, amelyet Dave Erickson adott, számos konkrét részlet kiderül a várva várt sorozatról.

Mivel, milyen hangulattal és feszültséggel indul majd a 2. évad?

Dave Erickson: Szándékosan úgy fejeztük be az 1. évadot, és futunk neki a másodiknak, hogy a középpontban álló családunk viszonylag elkülönült a világtól. Rájöttek, hogy esik szét a körülöttük levő világ, érkezik a hadsereg. Még bíztak benne, hogy a világ helyrehozható. Aztán az első évad záró részében már megértették, milyen mélyen változik meg minden.

És ekkor ugrunk a 2. évadba: a buborék kidurrant. El kellett menekülniük arról a helyről, amelyet biztonságosnak véltek. Az óceán partján találják magukat, egyedül, körülöttük egy rémséges katasztrófával.

Most a patchwork családnak meg kell fejtenie, mekkora a baj. Meddig terjedt a fertőzés? Érinti az egész országot? Az egész világot? Roppant érdekes helyzetben indul tehát a 2. évad. A család mindegyik tagja sokat tanult a másikról, egymás természetéről. De vajon hogyan cseleksznek most, amikor a rossz dolgok még rosszabbra fordulnak?

A veszteségeik még jobban összekovácsolják a családot, ez kell majd a túlélésükhöz?

Dave Erickson: A 2. évad ott indul, hogy Strand jachtján, az Abigailen, az óceán partján vannak. Ahogy az első epizódokat követjük, mi is és a családtagok is szépen lassan rájönnek, nincsenek egyedül ezzel az amúgy briliáns ötlettel. Nem ők az egyetlenek, akik a városból az óceán partjára, a víz felé menekültek. És ebből számos konfliktus fakad majd. Vajon hogyan cselekszenek, amikor újabb fertőzöttel találkoznak? Én mit tesznek, amikor újabb menekülőkkel? Hogyan közelednek feléjük, és kik a veszélyesebbek: a fertőzöttek vagy a menekülők?

Az őrület milyen fokát érjük el?

Dave Erickson: A “Fear” első évadának legnagyobb kérdése az volt, milyen emberré lesznek a szereplőink. Bedarál mindenkit az apokalipszis? Megváltozik az alaptermészetük? Képesek lesznek folyamatosan küzdeni a drámai fertőzés ellen? Megmaradnak embernek?

Az új évadban újjászületnek a megismert karakterek. Az őrület mindenkiben megjelenik, más és más mértékben, Nickben, Travisben és Danielben is.

Danielt említve, az első évadban volt számos utalás a sötét múltjára. Több is kiderül erről a folytatásban?

Dave Erickson: Az azért kiderült az első évadban, hogy Daniel (Ruben Blades) nem egy szerény, alázatos fodrász. Az az igazság, a múltban követett el ezt-azt. És ezt tudta a felesége, Griselda. De támogatta a férjét.  A lányuk, Ofelia azonban épp csak rádöbbent apjának a múltjára. Ofelia élete azzal telt, hogy megvédje bevándorló szüleit, akiknek nem ment zökkenőmentesen a beilleszkedés az új világba. Most azonban ott tart, hogy ráeszmél, nem azok a szülei, akiknek hitte őket. Most kezdi megismerni igazán az apját, miközben az apja épp a megbocsájtást várná tőle. Ofelia végignéz a családján, hogy mi lett az édesanyjával, és mindezért az apja múltját hibáztatja. Komoly érzelmi dráma lesz úrrá ezen a családon a folytatásban.

A “Fear” fertőzöttei nincsenek olyan állapotban, mint a “The Walking Dead” zombijai. Még élőszerűek. Ez mennyire befolyásolja azt, hogy hogyan viszonyulnak hozzájuk a karaktereink?

Dave Erickson: Ahogy haladunk előre a második évadban, már a mi fertőzötteink is egyre jobban bomlásnak indulnak. De lesznek itt más momentumok is. Az óceán sós vizében vagyunk, a forrón tűző nap alatt. Vagyis látszik már a fertőzötteken, hogy haladunk előre az időben. Mégis, mivel frissek még, nehéz lesz leszámolni velük. Ez hatalmas érzelmi nyomás alá helyezi a karaktereket. Meddig kezeljék emberként a fertőzötteket?

Egy biztos, sok fertőzöttel lesz dolgunk az új évadban. És még ha egyre gusztustalanabb is lesz a külsejük, megmutatjuk a bennük – egykor – lakó embert. Amikor csak interakció van az élők és a fertőzöttek közt, az nem lesz öncélú. Az adott karaktert építjük általa. Az erőszak, amelyet egy-egy karakterünk elkövet, pont annyi sérülést kell okozzon nekik, mint amennyit elszenved maga a fertőzött.

Milyen a forgatás Mexikóban?

Dave Erickson: Amennyire csak vissza tudok emlékezni, ilyen produkció nem készült még televízióra. Új terep volt ez az íróknak, producereknek, mindenkinek. Nem mindennapi érzés, hogy most olyasmit adunk a közönségnek, amelyben még soha nem volt részük. Dolgozunk mexikói rendezőkkel is, olyan alkotókkal mint például Bernardo Trujillo, a prudukciós designer, aki teljesen új látásmódot hozott közénk. A sokszínűséget érezni lehet majd a sorozaton. Nagyon gazdag széria lesz.

Talán a legérdekesebb kérdés: mégis, mit csinálnak majd a szereplők egy hajón? Mert itt ért véget az első évad.

Dave Erickson: Hamar rájövünk majd, az óceán sem biztonságosabb a szárazföldnél. A vízen sokkal nagyobb lesz a fenyegetettség. Ez arra készteti a karaktereket, hogy egy bizonyos úticélt tűzzenek ki. Merre menjenek? Északnak? Délnek? Adott egy szép méretű hajó, teli tank gázolajjal. Ez elég lenne úgy 3000 mérföldre, de akár Hawaii szigetéig is kitartana. Még a végén a paradicsomban folytatjuk a zombidrámát!! (Nevet…) De komolyra fordítva a szót: ez lesz a nagy kérdése az új évadnak: milyen kikötőt találnak a szereplőink? És amikor odaérnek, az vajon biztonságos lesz?


Magyarországon is bővül a Fear The Walking Dead univerzuma:

A“Talking Dead – Fear Edition” című élő kibeszélőshow, Chris Hardwick vezetésével most először lesz látható Magyarországon.

Az AMC mindig az este 22:00 órás Fear the Walking Dead-epizód után tűzi műsorra. Hardwick vendégei lesznek a sorozat szereplői, a producerek és világsztárok, akikkel kibeszélik  az adott részt, de interjúk és kulisszatitkok is mind láthatóak-hallhatóak lesznek az AMC-n, 23:00 órától.

Share This