Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Eye Candy – A Sikoly előtt szabadon?

2

A helyszín egy benzinkút autómosója. Itt várakozik hősünk. Két autóval előrébb a húga integet. Megáll egy furgon. Kipattan belőle egy maszkos fickó és megpróbálja elragadni hősünk húgát. Hősünk megpróbál kiszállni az autóból, de jobbról és balról is fal. Nagy nehezen megoldja, de mire kijut az autóból a furgon elhajt. Eközben az előtte várakozó autóban tartózkodók semmit, de semmit nem csinálnak. Miért?

Disco, üvölt a zene. Hősünk éppen ismerkedik. Mellette 5-10 méterrel a barinő tapsikol örömében, hogy jaj de jó, hogy hősünk végre bepalizik. Majd pár perccel később hősünk barinője odajön és közli hogy milyen cuki volt a srác és még annál is cukibb volt az akcentusa. Vajon hogyan hallotta az üvöltő zene mellett?

Ezzel a két példával kívánom szemléltetni, hogy az Eye Candy nagyon nem az a sorozat, amelynél odafigyelnek a részletekre. Sőt, úgy általánosságban még fogalmunk sincs, hogy mi akar lenni ez a sorozat, amelynek legizgalmasabb szereplője a sorozat narrátora, a sorozatgyilkos, aki azért öli meg áldozatit, mert azok nem tökéletesek és ő a tökéletes nőt keresi. Ehhez azonban már nem elég az utcán vadásznia, beregisztrált egy társkeresőre is a Flirtual-ra és itt próbálja megtalálni a számára tökéleteset. Abba meg most ne is menjünk bele, hogy ennél nagyobb hülyeséget elképzelni sem tudok, hiszen egy társkeresőn mindenki annak adja ki magát, akinek akarja – sebaj még egy újabb ok hogy gyilkosunk dühös legyen és öljön.

Na de itt jön a képbe Lindy, akit a barátok regisztrálnak be az oldalra és nagyon úgy tűnik, hogy a virtuális térben sikerült összeismerkednie a sorozatgyilkossal, de persze a fene tudja ezt még. Na mindegy, mivel Lindy amúgy is Nolan Rosst (Revenge) megszégyenítő hackertudásra tett szert testvére eltűnése óta(3 év), ezért kitalálja hogy a társkereső alkalmazást használva azonosítja majd a gyilkost.

Csakhogy láthatatlan gyilkosunk mindig egy lépéssel előtte jár, amit Lindy ex-, de még összejárunk dugni meg egyébként is rendőr barátja bán meg a leginkább, ugyanis gyilkosunk vele is végez – ami alapján gondolhatunk arra, hogy gyilkosunk biszexuális és a fiúkat is szereti, különben miért ölt volna meg egy nem tökéletes férfit? Persze az is lehet, hogy Lindyt tartja a tökéletes nőnek, mert akár vele is végezhetett volna, de nem tette.

Szóval valami ilyesmi próbál meg lenni az Eye Candy, amely egyébként egy olyan dimenzióban létezik, amelyben minden rendőr alig múlt húsz és helyes, de ezen ugye nem illik meglepődni annyira, hiszen a sorozat az MTV-re készült és érdekesen módon éppen olyan atmoszférája van, amit a szintén az MTV-re érkező Sikoly sorozattól vártam volna.

Az, hogy a folytatásban mi lesz még kérdéses, ha tippelnem kellene, kissé Hannibal jellegű lesz a sorozat (na azt sem gondoltam volna, hogy ezt a mondatot valaha leírom, de szerintem maguk a készítők sem), vagyis amellett, hogy lesz az évadnak egy főgonosza több rosszfiú is garázdálkodni fog a városban és persze Lindy segíteni fog a levadászásukban.

És azt mondtam, hogy ez az egész az Alkonyat rendezőjétől (Catherine Hardwicke) és R.L. Stine-től ered?

10/5

Share This