Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Ez a rész sem jött össze – THE WALKING DEAD 8. évad 9. rész kritika

The Walking Dead (2018)

3

A The Walking Dead sajnos már rég nem olyan, mint a visszasírandó kezdetekkor és fáj belátni, hogy már rég nem éri meg nyomon követni hétről-hétre, mégis nézzük.

A széria már nagyon a végét járja és úgy látszik, hogy a karakter halálokon kívül a készítők se tudnak mivel izgalmat vinni a történetbe. ( Már ha ez annak számít.) Tavaly decemberben láthattuk a félévadzárót, ahol is sokak nagy megdöbbenésére, míg mások nagy örömére világossá vált, hogy búcsúznunk kell Carl karakterétől.

Ebből kiindulva az egyértelmű volt, hogy a félévadnyitó, amely az “Honor” címet viseli, teljes egészében Chandler Riggs része lesz. A baj csak az, hogy ez nem sikerült.

Már az idejét sem tudom, hogy mikor kezdte a sorozat az időben össze-vissza ugrálást, és a 40-50 perces játékidőn belül a lényegtelen jeleneteknek való túlhúzását. Vagy nem lehet ráhangolódni, vagy halálra unom. Tét nélküli lett az egész sorozat, nem érzem, hogy súlya lenne már bárminek is, így szegény Carl halála sem hagyott nyomot, pedig kellene, hiszen a kezdetektől velünk volt.

Ha félretesszük a rész rossz felépítését, akkor az kétségtelen, hogy érzelmekben gazdag 50 perc volt. Chandler Riggs szép munkát végzett csak kár, hogy nem tudott kiteljesedni a dráma, ami egy főszereplő elvesztése köré épül. Karakterfejlődés szempontjából most lenne lehetőségük a készítőknek valami érdekeset és újszerűt kigondolni, ha már a cselekmény izgalmassá tétele nem megy. Valószínűleg ebből se lesz semmi.

Az epizódban viszont megválaszolásra kerül a flashforward, azaz Rick látomása, ami eddig csak értelmetlenül be-be volt dobálva a fél évad során. Kíváncsian várom ( vagy valami olyasmi), hogy milyen irányba fordul a történet, bár sokan viszont már nem, hiszen egyre inkább csökken az érdeklődés a sorozat iránt a rajongók körében.

55%
Gyenge

Mindig várom a csodát az új részekkel kapcsolatban, de mindig csalódni kell. Gyenge már a sorozat, unalmas részekkel, amiket se egy új karakter behozatala, sem pedig kiírása nem tud megváltoztatni.

  • Szerintem
Share This