Ez megy most a TV2-nél

4 548

Gönczi Gábor és Ábel Anita mellet újabb nagy neveket igazolna a TV2, ahonnan közben visítva menekülnek a szerkesztők és riporterek.

tv2

Gönczi Gábort követheti műsorvezető társa Barabás Éva, sőt arról is beszélnek a média „romkocsmáiban”, hogy Marsi Anikó is a TV2-nél találhatja meg a visszatérés nagy lehetőségét, vagyis az egykori Fókuszos csapat szinte újra összeállhat.

A TV2 jövendő szerkesztőjeként értesülésünk szerint célkeresztbe került Nika György vagy a korábbi M1-es híradós Siklós András, de tartja magát az a feltételezés is, hogy Ördög Nóra első férje a jó nevű tévés producer Rubin Kristóf is a TV2-ben folytathatja tulajdonképpen korábbi főnökei Dirk Gerkens és Rákosi Tamás oldalán.

Közben a HVG azt írja, hogy a Tények teljes stábja menekülőre fogta, ugyanis nem hajlandóak dolgozni az Andy Vajna, Habony Árpád, Kunfalvi Nóra, Kökény-Szalai Vivien, vagyis Orbán Viktor vezérelte “híradóban”, amely már a köztévénél is agresszívebben nyomja a kormánypropagandát.

A kedd reggeli értekezleten például bejelentette távozását a TV2 Tények című hírműsorának egyik alapembere, Kőrösi Gábor szerkesztő-műsorvezető. Ezt megelőzően Bihari Ádám riporter is bejelentette távozását, ahogy a Juhász Péter lejáratására kényszerített riporter is így tett.

Én azt is várnám, hogy valaki marad a TV2-nél a régi motorosok közül és folyamatosan szivárogtatja kifelé, hogy milyen szinten megy a hírgyártás, az emberek lejáratására felbujtás, a valós tények megváltoztatása.

Na de, akkor kik és melyik műsort vezetik?

Tizennégy év után távozik a Tényekből Várkonyi Andrea – a híradós a TV2 tervei szerint a jövőben a Napló műsorvezetőjeként köszönti majd a nézőket.

A csatorna új vezetése ugyanis úgy döntött, Hajdú Péter producersége alatt feléleszti a 2014 novemberéig majdnem 18 éven át minden vasárnap este jelentkező közéleti riportműsort, ám a stábban mindenki új lesz.

Noha Azurák Csaba korábban a Napló egyik műsorvezetője volt, kézenfekvő lett volna, hogy őt kérik fel a posztra, már csak azért is, mert nemrégiben kiderült, befejezi a Tényeket és egy új, közéleti, politikai háttérműsorban láthatják majd a nézők. A csatorna választása azonban mégis épp Azurák volt partnerére, Várkonyira esett, így a híradó jól bevált párosa ezzel végleg eltűnik a hétköznapjainkból – erről a Népszabadság számolt be először.

Áprilistól érkezik Gönczi Gábor, ám a partnere főműsoridőben nem a visszatérő Andor Éva lesz – akit tavaly májusban éppen Azurák Csaba küldött el a csatornától –, ő hét végi sávban vezeti majd a Tényeket Pachmann Péterrel. Várkonyi helyére az a Vitányi Judit lép előre, aki jelenleg dolgozik a hét végi adásokban.

A Napló műsorvezetésének ajánlatával állítólag több, korábban a műsorban dolgozó riportert is megkerestek – ám mindannyian nemet mondtak. Így maradtak a már a csatornánál dolgozó kollégák, azaz Várkonyi és a jelenlegi riporterek, ők lesznek azok, akik várhatóan a Napló anyagait készítik majd. A változásokkal kapcsolatban kerestük a csatornát is, ahol cáfolták a megkeresések tényét, ám azt megerősítették, hogy a 15 éve a TV2 arcának számító Várkonyi új szerepkörben mutatkozhat be.

Információink szerint a Napló riportereként tér vissza Friderikusz Sándor is.

TV2 felépítése

„A cél az, hogy a szervezeti és tartalmi átalakításokkal az infotainment műsorok még több nézőt ültessenek a képernyő elé, és hogy a Tények visszaszerezze piacvezető pozícióját” – állt a csatorna közleményében.