Ez most egy egészen más The Walking Dead epizód volt

0 363

Most már tudjuk, hogy a The Walking Dead tavaszi első része (vagyis a 6. évad 9. része) olyan félévadnyitó volt, ami akár félévadzáró résznek is elment volna, de a sorozat alkotói végül e fura dramaturgia mellett döntöttek. Spoilerekkel megyünk tovább, szóval csak akkor maradj, ha már láttad a 6. évad 10. részét.

the-walking-dead-episode-610-rick-lincoln-2-935_2t2x

Az új – néhány hetes, de inkább hónapos időugrással érkező – epizód, egy új kort hozhat el a sorozatba és nem csak azért, mert egy új, nagyon is szórakoztató karakter bukkant fel a sorozatban, hanem azért is, mert ezúttal az alapszereplőkkel is sokkal többet foglalkoztak.

A mostani viszonylag nyugodt, portyázós rész volt, amelyben volt néhány valóban egetverő baromság, na meg néhány egészen meglepő jelenetsor is, de összességében a sorozat egészen higgadt hangot ütött meg, sőt néhol még egészen laza és humoros is volt.

Rick és Daryl portyázása speciel nagyon kettős volt. Egyrészt nagyon jó volt végre együtt látni a sorozat két pólusát, akiknek elvei látszólag közeledni kezdtek egymáshoz, másrészt meg annyi hülyeséget hoztak ők ketten össze, hogy az egy egész évadra elég is volt, még akkor is, ha mindezzel leginkább Jesus (Tom Payne) karakterének ágyaztak meg.

Ki az a hülye, aki miután talál egy egész kisteherautónyi élelmiszert nem azonnal biztos helyre viszi azt, hanem további kutatásokhoz lát? Ki az a hülye aki magára hagyja ezt a furgont? Ki az a hülye, aki miután visszaszerezte a furgont, felesleges kergetőzésbe kezd egy idegennel? Ennyi idő azért nem telt el a nagy alexandriai zombicunami óta, ennyire egyszerűen nem ereszthettek le a karakterek. Ha nem Jesussal, hanem Negan valamelyik emberével hozza őket össze a sors, Rick és Daryl is nagyon csúnyán járhattak volna…

Több, kisebb történetszál is lezárást kapott (Deanna, Spencer), ahogy érdekes karakterépítésekhez is hozzákezdtek, igaz erre tényleg most volt idejük és főleg úgy, hogy az előző epizódban tényleg összekovácsolódott Rick csapata és az original Alexandriai őslakosok.

A legnagyobb hatása persze Michonne és Rick kézfogójának lesz, kíváncsian várom, hogy a készítők mennyire terveznek hosszú távon a párossal, vagy ez afféle barátság extrákkal kapcsolat lesz-e, minden esetre nagyon érett már a dolog szerintem.

the-walking-dead-02