Ezek a filmek mentek nagyot 2016-ban a forgatókönyvírók céhénél

0 202

A Kaliforniai álom és a Holdfény forgatókönyvét is jelölte szerdán díjaira az amerikai forgatókönyvíró céh (WGA).

A forgatókönyvírókat tömörítő Writers Guild of America mozifilmes és dokumentumfilmes kategóriákban is nyilvánosságra hozta jelöltjeit. A céh díjátadóját 69. alkalommal február 19-én rendezik meg párhuzamosan zajló ceremóniák keretében New Yorkban és Los Angelesben.

Az írói érdekképviseleti szervezet televíziós, rádiós, újmédiás és több más kategóriában már decemberben közzétette a díjára jelölt alkotásokat. A videojátékos jelölteket jövő héten ismerheti meg a közönség – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A mozifilmes mezőny eredeti forgatókönyvei közül a Hell or High Water, a Kaliforniai álom, a Loving, A régi város és a Holdfény lett jelölt. Az adaptált forgatókönyvek mezőnyéből pedig az Érkezés, a Deadpool, a Fences, A számolás joga vagy az Éjszakai ragadozók viheti el a trófeát.

Az írócéh három dokumentumfilm-forgatókönyvet jelölt díjára: az Author: The JT LeRoy Storyt, amely egy kitalált irodalmi alak történetét mutatja be, továbbá a nyolcvanas években Arkansasból kis híján felbocsátott atomrakéta történetéről készült Command and Controlt és az első katonai számítógépes vírusról szóló, Zero Days című munkát.

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Ez is érdekelhet

Komment
Close