Ezek az elméletek beigazolódhatnak a ‘Trónok harca’ 6. évadában

0 431

Ha lehet mondani a Trónok harca a sorozatok Star Warsa, legalábbis ami az összeesküvés-elméleteket illeti, de nagyon úgy tűnik, hogy jónéhány beigazolódni látszik a 6. évadban.

1. Tyrion Lannister igazából Targaryen

Ez jó nagy butaságnak tűnik, igaz? A Targaryenek fehér hajúak és lila szeműek, és ha minden igaz, Daenerys az utolsó. Az elmélet szerint Tyrion ennek ellenére félig Targaryen, például a kinézete (!) miatt. A könyvekben Tyrion világos, szőke hajú és sötét szemű, ami fehér hajnak és sötétlila szemszínnek is betudható.

Ráadásul Tywin ki nem állhatja, és így fogalmaz: “Az emberek jogai miatt viselheted a nevemet és a színeimet, mivel nem tudom bizonyítani, hogy nem vagy az enyém.” Tywin esküvőjén az Őrült Király köztudottan szívesen ágyba vitte volna Tywin feleségét, Joanna-t. Lehet, hogy meg is tette? És talán Tyrion ezért tudott interakcióba lépni Daenerys sárkányaival?

2. Varys a sellők királya

Igen, a sellőké, ugyanis ezek a lények is léteznek a Trónok harca univerzumában (a könyvekben legalábbis). A rajongói teória szerint Varys sosem mutatja meg a fogait, mivel azok hegyesek, és így lebuktatná magát. Na persze… és az uszonyok? Erre a válasz annyi, hogy varázslat segítségével lábakra cserélte azokat. A feje kopasz, a teste kicsi és duci, kb. mint egy halnak. Lépései mégis könnyedek, testalkata ellenére. Tyrion pedig egyszer a tengerbe hajítással fenyegeti meg Varys-t, aki így reagál: “Lehet, hogy csalódnál az eredményében…”

A következő teória Jon Snow-ról és származásáról fog szólni, ami akár igaz is lehet, úgyhogy tényleg csak óvatosan! George R.R. Martin ráadásul egy nyilatkozatban elmondta, hogy az egyik rajongói teória igaz – lehet, hogy pont ez.

3. Jon Snow félig Targaryen

Az elmélet szerint Ned testvére, Lyanna Stark és Rhaegar Targaryen közös gyermekét nevelte fel. Rhaegar elrabolta Lyanna-t, akivel egymásba szerettek, és gyermekük született. Robert Baratheon háborút indított Lyanna-ért, mivel eredetileg az ő felesége lett volna. Míg Robert Rhaegart üldözte, Ned testvéréért ment, akinek ezek voltak utolsó szavai: “Ígérd meg, Ned.”

Ez alapján Jon félig Stark, félig pedig Targaryen, ami a trón jogos örökösévé teszi. Ned pedig mindig “vérének” nevezi, semmint fiának. Ha mindez igaz, a sztori végén valószínűleg Jon és Daenerys között fog eldőlni a trón sorsa.