Ezek voltak a Star Wars: Az ébredő Erő legnagyobb hibái?

0 332

Összeszedtük, hogy a magyar fórumozókra milyen hatást gyakorolt a Star Wars: Az ébredő Erő, pontosabban leginkább arra fókuszálva, hogy ki milyen hibát, hibákat, logikátlanságot vélt felfedezni a filmben.

Star Wars Az ébredő Erő Darth Vader

Luke visszavonul, miközben a szerettei veszélyben vannak

Értem én, hogy valami csavarnak lennie kell a filmben, de az, hogy Luke Skywalker elvonultan, remete módon éli életét egy óceán közepén található kis szigeten, miközben a Jedi Rend fennmaradására magasról csinál, számomra érthetetlen. Az meg, hogy miért van száműzetésben egyenesen agyrém. Volt egy tanítványa, aki áttért a sötét oldalra. Ennyi? Miért?

Minek térkép?

Közvetlenül a film elején már felfedeztem a következő hibát. Nevezetesen azt, hogy a Luke Skywalkerhez elvezető térkép hogy került ahhoz az öregemberhez, aki átadta azt Poenak (az Ellenállás legjobb pilótájának)? És egyáltalán minek Lukehoz vezető térkép?

Hogy lett meg az eredeti fénykard?

Anakin, majd később Luke Skywalker fénykardja hogy a fenébe került ahhoz az emberszerű lényhez??? Han Solo meg is kérdezte ezt tőle, de a válasz csak annyi volt, hogy “hosszú történet”. Ez is szerintem abszolút logikátlan húzás.

Kylo Ren és a sötétség

Izgalmas volt azt megtudni, hogy Hannak és Leia hercegnőnek a közös gyereke áttért a sötét oldalra, viszont azt, hogy ez hogyan és miért történt meg senki sem árulja el, még csak nem is utalnak rá.

Már megint egy érdektelen főgonosz

Továbbá a főgonosz, akit az egész film alatt csak hologramként ábrázolnak kicsoda, micsoda? Erről sem tudunk meg semmit.

Akik először fognak fénykardot…

Ez egy elég vicces jelenet, elvileg a film legkomolyabb ütközete közben, amikor a megsebesült Kylo Ren ellen Rey és Finn áll ki fénykardpárbajra. Értem én, hogy Kylo hasa/oldala megsebesült és vérzik, de könyörgöm mondja meg azt nekem valaki, hogy azt ki találta ki, hogy a párbaj előtt (és egyszer közben is) elkezdje verni a sérült testrészét Kylo, mint valami elmebeteg? Egyszerűen ezt nem tudom, hogy miért találták ki. Lehet hogy azért, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy meg van sebesülve és ezért tud 2 teljesen fénykardpárbajképzetlen győzedelmeskedni felette. Nem tudom.

Ettől elvonatkoztatva, nem írom külön pontba, de ugyanennél a jelenetnél, mint már az előbb említettem, érthetetlen, hogy a sith ellen (bár a filmben egyszer sem mondják ki, hogy sith, vagy hogy micsoda) hogy tud győzni Rey és Finn. Nem gondoltam volna, hogy Kylo ilyen gyenge vívó.

Nem létező veszély

A Jakkun mikor BB8 elindul a falu fele, akkor megjelenik a homokból egy periszkóp szerű lény vagy talán droid, és azt úgy adták elő mintha valami veszély várna rá, holott nem történt semmi

A kocsmában ahol ott van egy spicli nő aki egy lényt simogat a karjában aki később elviszi Finnt szintén úgy adták elő hogy ez csapda lesz, közben ott sem történik semmi.

Katapult

Amikor Finn és Poe Dameron lezuhannak, akkor Finn ugye megtalálja Poe ruháját, ezért gondolja azt, hogy Poe meghalt. Később, amikor újból találkoznak, akkor Poe elmondja neki, hogy ő is katapultált és a roncstól távol zuhant le. (Oké, nem konkrétan így). De akkor hogyan maradt ott a ruhája?

Finn eddig mit csinált?

Finn nem fiatal, most volt az első tisztogatása? Eddig nem látta mi folyik a világban? Akkor mit csinált eddig, hogy nem kellett ölnie? (a takarítót szó szerint kell venni? a padlót pucolta?)

Lemészárolnak egy teljes bolygót, na és?

A drámai részek nagyon nincsenek kidolgozva. pl: a 4 bolygó pusztulása, film végi harc jelenet. Mondjuk anno az Alderan pusztulása se volt eltúlozva (Ben azért éreztette a súlyát.)