Ezektől a sorozatoktól készültünk ki 2015-ben

Forrás: USA Network
0 500

2015-ben megszámlálhatatlanul özönlöttek ránk a jobbnál jobb sorozatok, első nekifutásra nem is sikerült összehozni a TOP 10-es listát, hiszen legalább 25-30 több mint kiemelkedő sorozatot hozott nekünk az elmúlt esztendő és csak ezt követték a “legjobbak”.

Végül úgy döntöttünk az okozott katarzist vesszük alapul, így csak sikerült 10-re redukálni a listát, de így is olyan sorozatok maradtak ki, mint a 2. aranykorát élő Homeland, az év országos újonca a Limitless, a színészileg már-már a zseniálisat súroló The Americans, a hihetetlenül pörgős és szerteágazó 2. évadot produkáló How to Get Away with Murder, az ízig-vérig régimódi krimihangulatot adó Fortitude, az egyre nagyobb univerzumot építő Penny Dreadful, a zseniális és a Filmsoron mindig kiemelt figyelemmel követett Rectify, a hihetetlen gyomrosokat adó Narcos, a gyönyörű Hannibal, az idén rettenetesen okosan megírt évadot produkáló The Walking Dead, az őt kísérő Fear The Walking Dead, a szintén AMC-s Into the Badlands, a hazai gyártású, de nemzetközi színvonalú Aranyélet, a SyFy által érthetetlen módon elkaszált Helix, a bivalyerős hangulatú Jessica Jones vagy az Amazon nagy dobása, a The Man in the High Catle. Na de, ők azok akik kimaradtak. A 10-re redukált lista így fest:

10. Sense8 (Netflix)

Ha valamit évközben az új Lostnak címkézünk, annak igenis helye van a listán. A Sense8 nem egy egyszerű misztikus sorozat, hanem az a fajta, amely nagyon komoly kérdéseket vet fel és amely nagyon komoly problémákkal foglalkozik.

Sense8

9. Banshee (Cinemax)

Oké ponyva. És? Amikor olyan jeleneteket produkál, hogy csak kapkodjuk a fekünket miközben levegőt venni sem merünk, nehogy kizökkentsen minket a nézéséből? A Banshee véres, izgalmas, látványos és olyan karaktereket teremt, hogy bármelyikkel elnéznénk egy spin-offot.

Banshee Cadi Police

8. Bloodline (Netflix)

Bloodline, címéhez hűen ízig-vérig családi sorozat, azonban olyan ügyesen adagolt krimivel, hogy epizódról epizódra rágtuk a körmünket a feszültségtől. Színészileg, dramaturgiailag, hangulatilag tökéletes, bár a sorozathoz való rajongásunkhoz rengeteget hozzátesz a választott helyszín (a Louisiana-i mocsárvidék) és a gyönyörű fényképezés is.

Bloodline flashforward

7. Ripper Street (Amazon)

Az év legjobb zsarusorozata díjat egy elkaszált sorozat nyeri, amit aztán az Amazon nagyon jó érzékkel feltámasztott. A Hasfelmetszó Jack korában játszódó sorozat egyrészt remekül mutatja be a kort, másrészt kiválóan mutatja be hogyan fejlődött a rendőri munka, legyen szó aktákról, ujjlenyomat vételről vagy bármilyen most használt eszközről. Emellett pedig nem fukarkodik a 18+ – os jelenetekkel és nem, nem a cicikre gondolunk.

Ripper-Street-S3-finale-3

6. Better Call Saul (AMC)

Nem írtunk a Better Call Saul-ról évadérékelőt, pedig ez a sorozat is megérdemel minden leütött betűt. Ha azt gondoltad, hogy ez egy Breaking Bad-utánzat lesz, nagyobbat nem is tévedhettél volna, hiszen az ebben látott Saul Goodman, nem csak nevében nem ő, hanem emberi valójában sem. Azonban tökéletesen építik fel azokat a motívumokat amik alapján már most látjuk mi teszi őt majd azzá az emberré.

Better Call Saul Goodman

5. Daredevil (Netflix)

Daredevil a valaha készült eddig legjobb képregénysorozat, már ami szuperhőstémában készült. Ennél jobban nem is tudnánk indokolni, hogy miért foglal el ilyen előkelő helyet a listánkon. Ja, de. Nézd meg a 2. rész utolsó 3 percét.

Daredevil fight scene

4. The Affair (Showtime)

Egyszerűen hihetetlen ahogy hétről hétre beránt a The Affair, pedig tulajdonképpen nulla szimpatikus karakter van benne. A 2. évadban már nem csak Noah és Alison, hanem Cole és Helen karaktere is kiemelt fontosságúvá lépett elő és mind Maura Tierney, mind Joshua Jackson bizonyította is, hogy legalább olyan remek színész mint Ruth Wilson vagy Dominic West. A The Affair személyes fétisem, szerintem a valaha készült legjobb párkapcsolati dráma, amibe kiváló érzékekkel rejtették el a krimi elemeit.

The Affair 2. évad

3. Fargo (FX)

“Az csak egy repülő csészealj Ed, de most már mennünk kell.” Ha még nem láttad a Fargo 2. évadát az a te bajod, de most azonnal nézd meg, vagy akár várhatsz még egy hónapot, úgyis elhozza nekünk az AMC Magyarország. A Fargo a filmhez és az első évadhoz hasonlóan zseniális karakterekkel és párbeszédekkel bizonyítja, hogy a fekete komédia 2015-ben is menő.

FARGO SEASON 2

2. Mr. Robot (USA Network)

Mr. Robot is azon sorozatok táborába tartozik, amelyre nem csak sima szórakoztatásként tekintünk, hanem művészi értékkel bír. A minden vizuális részletében tökéletes, minden hackelésében alapos, minden kimondott és ki nem mondott szavában misztikus Mr. Robot az év legjobb újonca, de tulajdonképpen az elmúlt évek egyik legnagyobb sorozatos szenzációja, ami nem csak a néha istenként csodált Anonymous-hackerek világát hozza közelebb, hanem segít kicsit jobban megérteni a világban zajló eseményeket.

Forrás: USA Network

1. The Leftovers (HBO)

Egyszer már kiveséztük, hogy miért kötelező sorozat A hátrahagyottak, de ez még a 2. évados premier előtt volt, azóta pedig..Na már most, tessék megnézni a 2. évad nyitójelenetét. Mi ez, ha nem a művészi szabadság? És szerencsére ez a szabadság az egész szezon során megvolt, így Damon Lindelof és Tom Perrotta olyan epizódokat és jelenetsorokat írt, hogy időnként magunk alá csináltunk a katarzistól és azt mondtuk: ilyet nem is lehet. Justin Theroux, ha idén nem kap Emmy-díjat, akkor soha (bár teszem hozzá Rami Malek, Dominic West, Matthew Rhys, vagy éppen Kyle Chandler személyében olyan kihívói lehetnek, akik szintén díjat érően alakítottak saját sorozatukban.)

Justin-Theroux-and-Ann-Dowd-in-The-Leftovers-Season-2-Episode-4