Ezért lett mutáns nő az új Múmia

0 353

Az eddigi múmiafilmekben jobbára enyhén oszlásnak indult, gyolcsba tekert férfiak alakították az ősi egyiptomi rémet, az új, Tom Cruise főszereplésével készült A múmia azonban teljesen más megközelítést alkalmaz.

Alex Kurtzman rendező eredetileg szintén férfit képzelt el múmiaként, az X-Men-filmek hatására azonban úgy döntött, hogy inkább mutáns nő lesz az új rém. „Hirtelen belém villant, hogy mi lenne, ha a múmia valamiféle mutáns nő lenne, pigmentált bőrrel és négy szemmel, ami miatt eleve örök számkivetettségre volt ítélve – mondta a rendező a CinemaBlendnek adott interjújában. –Ezzel sokkal érthetőbbek lesznek a motivációi, és olyan karakterré válik, akivel a nézők bizonyos mértékben azonosulni tudnak.”

Kurtzman azért is jó ötletnek tartotta, hogy a múmia nő legyen, mert ezzel el lehet szakadni a jól ismert hagyományoktól, és mind a múmia-filmekbe, mind az akcióhorror műfajába új lelket lehet lehelni, még ha első hallásra képzavarnak is tűnik ez a megfogalmazás.

Az új múmiát egyébként Sofia Boutella algériai táncművész alakítja, aki legutóbb szép sikert aratott a Star Trek: Mindenen túl szexi földönkívülijeként.