Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Ezért tökéletes a Cloverfield (Lane 10) marketinggépezete

0

J.J. Abrams 2008-ban akkorát húzott a Cloverfield című mozival, hogy abba azóta is beleremegünk, de valami hasonlóra készül a Bad Robot nevű produkciós cége által gyártott Cloverfiled Lane 10-zel is, legalább ezt mutatja az előző filmhez nagyon hasonló marketingkampány.

A Cloverfield úgy került a mozik műsorára, hogy sokáig semmit nem lehetett tudni a filmről, sőt amikor elkezdték vetíteni az első előzeteseket a mozikban, még akkor sem tudtunk semmit, még a film címét sem. Egy (valójában több) erre a célra létrehozott honlapon keresztül kellett megfejtenünk, hogy egyáltalán mi a fene ez az egész. A Cloverfield Lane 10-zel hasonló a helyzet.

(Talán) Ugyanaz az univerzum

Abban sem lehetnénk biztosak, hogy ez valóban ugyanaz az univerzum. Egészen addig nem is lehetett sejteni, amíg a Cloverfield eredeti marketinggépezete be nem indult. A 2008-as film kampányának szerves része volt, hogy egy csomó kamu céget és honlapot találtak ki. Az első fajtából hirtelen az egyik aktivizálta magát és elkezdett e-maileket küldözgetni. – írja az Index az IO9 cikkére hivatkozva.

Tagruato

A Cloverfield szélesebb körű története szerint a Tagruato néven futó fúrócég egyik fúrótornya nem sokkal az első film történései előtt megsemmisül – feltehetőleg a szörny hatására. Nem mellesleg a Tagruato elviekben a Slusho nevű üdítőital gyártója is. A cég kamu email-profilja pedig 2008 óta elkezdte az első leveleit kiküldeni, egyelőre az ártalmatlannak tűnő, „2016 legjobb dolgozója” tárggyal.

Swamp Pop

A másik ilyen dolog, amin el lehet indulni az előzetes alapján, az a Swamp Pop nevű, egyébként létező, üdítőital-gyártó cég. Az üdítőjük feltűnik a trélerben, és ha felmegyünk a honlapjukra, lehet látni, hogy árulnak egy kifejezetten atomháború idejére készített ellátmány-készletet 4813 dollárért. Pont ezeket a számokat pötyögik be az előzetes elején a zenegépbe. Az ellátmány egyébként elfogyott, élelmes netezők megkeresték a Swamp Popot, hogy miért, és azt a választ kapták, hogy a keleti parti nem várt események miatt akadozik a szállítmány. Nyilván egy bazinagy szörny miatt…

De hogy ennek mi köze van a Cloverfield Lane 10 előzeteséhez azt nem tudjuk, hiszen a filmben egy fiatal nőt (Mary Elizabeth Winstead), egy fiatal férfit (John Gallagher Jr.), és egy idősebb férfit (John Goodman) láthatunk, akik látszólag vígan éldegélnek egy óvóhelyen. Egészen addig, amíg a nő úgy nem dönt, hogy friss levegőt szeretne szívni.

Na lássuk, ki mit szúr ki a Cloverfield Lane 10 előzetesében:

Share This