Ezért vállalta Gillian Anderson az X-akták folytatását

0 525

Gillian Anderson a GQ magazinnak adott interjút az X-akták új évadával kapcsolatban, amelyben elárulta mi volt a döntő érv amellett, hogy elvállalja a folytatást.

gillian anderson gq

“David (Duchuvny) már a kezdetektől nagyon lelkes, azt hiszem, részben neki köszönhető, hogy egyáltalán megvalósul. Az első pillanattól benne van, de nekem kellett egy kis győzködés. Úgy gondoltam, tévéztem már eleget és egyébként is elfoglalt vagyok más sorozatok miatt (pl. A hajsza, az azóta véget ért Hannibal vagy a jelenleg Háború és béke). Sokkal fontosabb volt, hogy egyensúlyban legyek. És amikor régen forgattuk a sorozatot, ez huszonnégy epizódot jelentett, úgyhogy az, hogy a Foxot kevesebb epizód is érdekelné, nagyon sokat számított. Amint úgy tűnt, hogy ez lehetséges, egyre jobban izgatott a dolog, és az, hogy milyen jó dolog lenne megint részt venni benne.”

“Ennél fogva a sorozat inkább egy minisorozat, mint reboot, bár természetesen lehetséges a folytatás is. A legnagyobb félelmem az, hogy valamit rosszul csinálok, vagy hogy ez az egész “X-aktákosdi” már nem érdekli a nézőket. De hát mindig minden kockázatos.”

A színésznő azt is elmondta, hogy a válltöméseket hanyagolni fogják, viszont haladni fognak a korral, vagyis a mobiltelefonok és egyéb a régi X-aktákban nem divatos dolgok nagy szerepet játszanak majd a filmben és a paranoia is igazán fokozott lesz.

Gillian Anderson egyébként azt is elárulta, hogy nem nézte vissza az epizódokat, de a Bad Blood című epizód azóta is mély nyomot hagyott benne.