Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Ezt kell tudnunk a MARVEL KAPITÁNY-ról

Hogyan keveredik Cara Danvers egy bolygóközi háborúba?

0

A tegnap kiadott képözön mellé néhány részlet is kiderült a jövő márciusban érkező Captain Marvel mozifilmből.

A film készítői például hangsúlyozzák, hogy nem egy klasszikus eredettörténet lesz az 1990-es években játszódó film, hiszen amikor bekapcsolódunk a történetbe, akkor Cara Danversnek már megvan a képessége. Ez mondjuk nálam nem cáfolja, hogy ez eredettörténet lenne, de ezt hagyjuk is.

A főhősnőt alakító Brie Larson szerint sem a tökéletes hős figurája még Marvel Kapitány. “Időnként agresszív, időnként hidegvérű, és egy kicsit bosszantó is tud lenni. Gyors következtető, ez pedig nagyszerűvé teszi a csatákban, mert ő veti bele magát először és nem mindig várja meg a parancsokat. Azonban a türelmetlensége karakterhiba lehet egyesek számára – mondja a színésznő a karakterről.

A Marvel Kapitányban egy galaktikus háború kellős közepébe csöppenünk, amelyben a A SHIELD ügynökei sorozatból és a A galaxis őrzőiből már megismert Kreek csatáznak majd a Skrullokkal – utóbbiak ráadásul alakváltásra is képeke, amivel könnyen megtudják téveszteni az ellenségeiket. Az ő vezetőjüket, Talost alakítja majd Ben Mendelsohn.

Marvel Kapitány úgy keveredik bele ebbe a történetbe, hogy egy Starforce nevű csapat tagja, akiket Jude Law karaktere vezet. Jude Law Walter Lawson nevű karakteréről azt érdemes tudni, hogy a képregényekben Mar-Vell néven láthattuk már férfi Marvel Kapitányként. A lényeg, hogy Cara Danvers a Kree-k oldalán harcol a Talos a Földet leigázni akaró csapata ellen.

Mivel a Marvel Kapitány az 1990-es években játszódik majd, így – a megfiatalított, egyszerű S.H.I.E.L.D.-irodistát életre keltő Samuel L. Jackson mellett – érdekes lesz látni, hogy Anna Boden és Ryan Fleck rendezők hogyan oldják meg, hogy a 2000-es évekre kikopjon Marvel Kapitány neve a köztudatból.

Egy Doctor Strange utalást és a Végtelen háború utolsó utáni jelenetét leszámítva sem a Bosszúállókban, sem a Vasemberben nem jutott eszébe senkinek megemlíteni a legerősebb szuperhőst, a két említett utalás is már akkor történt, amikor javában zajlott a film marketingkampánya. Szóval a kérdés – amelyet a rendezőpárosnak mindenképpen meg kell válaszolnia -, hogy hol a fenében volt a Föld legerősebb szuperhőse miután Tony Stark megépítette az első páncélját, vagy Amerika Kapitányt kiolvasztották?

Share This