Ezt – nem – kell tudni az új X-aktákról

0 222

Chris Carter, az X-akták sorozat alkotója elárult néhány érdekességet a hat részes visszatérésről, de mivel ezek egy része minimális spoilert tartalmaz, aki meg akar lepődni, jobb ha nem olvas tovább. A sorozat alkotója az EW-nek “nyújtott át” egy titkos mappát, amelyben 6 dologról rántja le a leplet.

x-akták

1. Egy szerelem sem tart örökké

Ezt már egy ideje tudjuk, de azért mégis. Mulder és Scully – bár az utolsó X-akták mozifilmben egy párt alkotnak – nem lesznek együtt. A flashbackeknek (visszatekintések) köszönhetően azonban megtudjuk majd miért alakult ez így. Sőt…

2. Élőhalottak

A Lone Gunman sorozatból is ismert összeesküvéseket kutató trió is felbukkan majd a sorozatban, ők ugye korábban is többször segítették Scullyékat a nyomozásban. Az ő felbukkanásuk ugye azért is érdekes, mert már meghaltak… Újabb flashback? Újabb összeesküvés? Hamarosan meglátjuk! Minderre egyébként az ötödik epizódban kerül majd sor, amelyben Fox Muldert egy egészen új oldaláról is megismerhetjük, amelynek sok köze lesz egy pszichotróp drognak is. A cigarettázó férfi (William B. Davis) is visszatér és gonoszabb mint valaha.

3. Egy teljesen új Joel McHale

Joel McHale elsősorban vígjátéksorozatokban láthattuk eddig, de Chris Carter szerint a színész nagyon ráérzett a karakterre és zseniálisan hozza a kissé őrült, Tad O’Malley nevű, interneten vészmadárkodó összeesküvés-rajongót.

4. Terrorizmus

Bár a sorozatot javarészt Vancouverben forgatták, a sorozat egyik epizódja Texasban játszódik majd és a terrorizmus is szerepet kap benne. A San Bernardino-i és párizsi események miatt különösen aktuális lesz.

5. A folytatásra nyitottan

Hat epizódos minisorozatnak terveztük, de ha jó lesz a nézettsége biztos vagyok abban, hogy a FOX igényt tart a folytatásra. Természetesen felkészültünk erre az eshetőségre is.

6. Nem lesz kevés az összeesküvés

Csak felcsapod az internetet és máris 500 összeesküvésre bukkansz. Az X-akták elemi alkotója ez, így természetesen a hat részes évadban is nagyon jelentős szerepet töltenek be a különböző összeesküvés elméletek.

7. Megéri végig ülni az évadot

Oké ezt nem Chris Carter mondta, hanem az EW véleménye. A magazin szerint a legelső nem a legjobb epizód, sőt inkább lapos, de a másodiknál felpörögnek az események, a harmadik epizód pedig egyenesen fantasztikus. A hatodik végén pedig olyan cliffhanger van, hogy abba beleremeg a föld. Vajon köze van Scully halhatatlanságához?