Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Ezt tudjuk eddig a Fűrész: Örökségről, a nyolcadik Fűrész-filmről

Saw VIII.: Legacy

0

A Fűrész 2010-ben bemutatott hetedik része Az utolsó fejezet alcímet kapta, de ahogy arra számítani lehetett nem várt évtizedeket a Lionsgate a James Wan által még 2004-ben 1 millió dollárból (!) útjára indított széria folytatásával, olyannyira nem, hogy a forgatás már be is fejeződött, a film jelenleg a vágószobában várja a további utómunkálatait.

A Legacy, vagyis Örökség címre keresztelt 8. részben szerintem bizakodhatunk (még a Körök ordas nagy bukását látva is), ugyanis a filmet a Michael Spierig, Peter Spierig testvérpár készítette, az ő nevükhöz fűződik az Ethan Hawke főszereplésével készült Időhurok is, ami a filmtörténelem egyik legjobb időutazós filmje – legalábbis szerintem. Igaz ők Pete Goldfinger és Josh Stohlberg forgatókönyve alapján dolgoztak, a két úriember pedig a nem túl veretes Piranha 3D-t és 3DD-t, illetve a Kegyetlen titok (Sorority Row) című közepes horrort adta ki a keze alól, ami nem túl biztató az így is kissé vakvágányra került Fűrész-univerzum szempontjából.

Időhurok – A tyúk vagy a tojás?

A szereplők között néhány ismertebb arc felbukkan majd, az biztos, hogy a Tobin Bell által alakított John Kramer, vagyis Jigsaw is visszatér a filmbe valamilyen formában, bár egy forgatási képen még a sírját is láthattuk (lehet éppen kiásni készültek?).

Az eyecandy, vagyis jócsaj faktorért Laura Vandervoort felel majd, őt többen a Bitten – A  falka című sorozat szőke vérfarkaslányaként ismerhetik, de felbukkant a Supergirl sorozatban is mostanában, igazi sorozatveteránoknak pedig a Haven, a Smallville (ebben ő alakította Supergirlt), a V (V, mint Veszélyes) és a Segítség, sztár lettem! sorozatokból is ismerős lehet az arca.

Laura Vandervoort
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Gmail
  • reddit
  • LinkedIn
  • Tumblr
Laura Vandervoort

Mellette az igazi sorozatveteránnak számító Callum Keith Rennie az ismertebb arc, ő mostanság a The Man in The High Castle sorozatban volt látható, de feltűnt a Longmire, a Kaliforgia, a Gyilkosság, A cég vagy éppen a Csillagközi romboló sorozatban is); illetve Matt Passmore (McLeod lányai, Glades – Tengerparti gyilkosságok, Hűtlen vágyak), Brittany Allen (Defiance – Az ellenállás városa) és Hannah Emily Anderson (Shoot the Messenger) kapott még fontosabb szerepet a filmben.

A filmben, amelyről a Bloody Disgustingnak hála azt is megtudhattuk, hogy nagyjából miről fog szólni:

“A Saw: Legacy elején furcsa, brutális halált haló emberek hullái bukkannak fel szerte a városban, ami miatt nyomozást indítanak a rendőrségnél. Minden jel egy emberre mutat: John Kramerre. De hogy lehetséges ez? Az ember, akit Jigsaw-ként ismert meg a világ, már több mint egy évtizede halott. Lehet, hogy egy új tanítvány öltötte magára Jigsaw köpenyét? Talán valaki az ügyön dolgozó nyomozók közül lehet az?”

A Saw: Legacy szokás szerint Halloweenre lett időzítve, pontosabban azelőtt pár nappal, október 27-én mutatják be az USA-ban, magyar premierről egyelőre nincs hír.

Share This