Ezúttal Sia volt a Carpool karaoke vendége

0 289

A színpad sarkában, háttal állva énekel, és óriási, egész arcát takaró parókákban jelenik meg, a legnagyobb díjátadókon is. Két éve, a Chandelier megjelenése óta találgatjuk, miért nem vállalja arcát Sia Fuller – most fény derült a titokra.

A legnagyobb sztárok, Adele, Stevie Wonder, és a One Direction után, végre a rejtélyes énekesnő, Sia is meghívást kapott James Corden Carpool Karaoke-jába, egy kis énekelgetős, Los Angeles-i kocsikázásra, amely a The Late, Late Show-ban került bemutatásra.

A 11 perces videó egyből egy önironikus gaggel indult – a leginkább Szörnyella DeFrászra hasonlító fekete-fehér parókájával beletelt egy kis időbe, mire megtalálta a kocsi ajtaját.

Amellett, hogy az énekesnő elképesztően énekel élőben is, megtudhattuk, miért is takarja az arcát 2014-es, 1000 Forms of Fear című lemezének megjelenése óta. A válasz végtelenül egyszerű: Sia éppen ki akart lépni a zeneiparból, amikor karrierje hirtelen felívelt, és egyre híresebb lett.

A most 40 éves énekesnő első lemeze 1997-ben jelent meg, soha semmi mással nem foglalkozott, csak az előadóművészettel.

Ez testileg és lelkileg is megviselte őt – alkohol és drogfüggő lett viszonylag rövid idő alatt. Két évvel ezelőtt sikerült kijózanodnia, és önmagával sem volt már ekkor megelégedve. Feltette magának a kérdést, hogy mi hiányzik a pop bizniszből: a rejtély. Ez az oka annak, hogy az elmúlt két évben már nem ő, hanem Maddie Ziegler táncos kislány szerepel klipjeiben, és élő fellépésein is inkább másokra ruházza a színpadi show terhét, mint magára.

Nagyritkán előfordul, hogy maszk és paróka nélkül jelenik meg – így tette egy 2014-es filmpremieren is.

Sia Fuller