Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Fassbender lenyűgözte a közönséget Steve Jobs-ként

1

Oscar-esélyesként emlegetik Michael Fassbendert az új Steve Jobs-filmben nyújtott alakításáért.

Bár az általa játszott Jobs nem túl szerethető a filmben, Fassbender teljesen birtokba veszi a filmvásznat – írta a Variety a Telluride Fesztiválon bemutatott alkotásról, amely az alkotók szerint még nem a végleges változat.

A The Hollywood Reporter cikkében úgy fogalmazott: “az embernek az az érzése, hogy Fassbender elméje mindig több lépéssel jár mindenki előtt”.

A brit Danny Boyle filmjének végleges verziója október 3-án debütál a New York-i Filmfesztiválon és a produkció vetítésével zárul majd a Londoni Filmfesztivál október 18-án.

Az Apple-alapító halála, 2011 óta féltucatnyi játék- és dokumentumfilm született róla, ám Boyle művét tartják az egyik legfontosabb munkának. A forgatókönyvet Aaron Sorkin írta, a történet Jobs életének 14 évét fogja át 1984 és 1998 között. Szerkezetileg három fontos csomópont, az Apple Macintiosh, a NeXT “Cube” és az iMac bemutatása köré épül a film.

A Gettómilliomossal Oscar-díjat szerző Boyle Jobsról úgy beszélt, mint briliáns, törékeny karakterről, aki még Shakespeare-t is megihlette volna.

A The Wrap kritikusa hangsúlyozta, hogy a produkció nem szépíti meg Jobs személyiségét és múltját. A film kendőzetlenül ábrázolja gátlástalan egoizmusát is.
A szaklapok mind kiemelik Fassbender remek alakítását: bár a színész közel sem emlékeztet fizikailag Jobsra, mégis kitűnően megragadja személyisége lényegét.

https://www.youtube.com/watch?v=RFKvSiEe51E

A BBC News emlékeztet arra is, hogy a most zajló velencei filmfesztiválon két további kitűnő színészt szintén Oscar-közeliként említettek a napokban. Sokan dicsérték Johnny Depp játékát a Fekete mise című gengszterdrámában és a tavalyi Oscar-díjas Eddie Redmayne transznemű nő alakítását a A dán lány című produkcióban.

Share This