Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Fight of Gods – Istenek verekednek az idei legbetegebb videójátékban

0

Megérkezett a Fight of Gods, egy egyszerű oldalnézetes verekedős játék, amelynek különlegessége, hogy a világ vallásainak istenségeit (illetve kulcsfiguráit, mert nem mind isten) ereszti össze.

A koncepció kísértetiesen emlékeztet a kilencvenes évek egyik népszerű Mortal Kombat-klónjára, a Pray for Death-re, melyben többek között Anubis-szal pofozhattunk szét akár magát a Halált is. A Fight of Godsban hasonlóképp vághatjuk pofán Jézussal Anubis-t, amiért elcsábította az egyiptomiakat az igaz hittől. Vagy akár Buddhát is a helyes útra téríthetjük. Ami igazán bizarr a programban, az például az, ahogy a keresztény Megváltó szerepel a játékban: a valószínűleg darabjaira tört keresztfa két megmaradt fáját kezére erősítve, töviskoszorúval a fején indul harcba. Az alább is látható előzetesben éppen az aranyszoborként megjelenő Buddha ellen.

Persze ez még nem minden. Egy hosszabb játékmenet videóban láthatjuk a Megváltót Mózessel verekedni, aki nem szégyelli a Tízparancsolat kőtábláit nekivágni Jézusnak. De a kereszténység nevében Krisztus akár még magával Zeusszal is leszámolhat, aki valami miatt otromba nagy kesztyűket visel.

Share This